Yaz Geldi Kene Kabusu Başladı Kırım Kongo Kanamalı Ateşi Çorum’da Can Aldı!

Çorum’da kırım kango kanamalı ateş hastalığı şüphesiyle hastaneye kaldırılan kadın hayatını kaybetti. İki çocuk annesi olan kadın tedavi gördüğü hastanede yapılan tüm müdahalelere rağmen kurtarılamadı ve hayatını kaybetti.

SAĞLIK - 2017-04-28 19:45:27

Çorum’da kırım kongo kanamalı ateş hastalığı şüphesiyle hastaneye kaldırılan kadın hayatını kaybetti. İki çocuk annesi olan kadın tedavi gördüğü hastanede yapılan tüm müdahalelere rağmen kurtarılamadı ve hayatını kaybetti.

Çorum’da iki çocuk annesi olan kadın kırım kongo kanamalı ateş hastalığı şüphesiyle hastaneye kaldırıldı. Tedavi gördüğü hastanede yapılan tüm müdahalelere rağmen hayatını kaybetti. 

Alınan bilgilere göre Çorum’un Dodurg’a bağlı Dikenli köyünde yaşayan 2 çocuk annesi Meryem Koçak 22 Nisanda rahatsızlanarak hastaneye kaldırıldı. Burada yapılan müdahalenin ardından Hitit Üniversitesi Çorum Eğitim ve Araştırma Hastanesine sevk edildi. Meryem Koçak’a KKKA teşhisi konuldu. 2 çocuk annesi kadın hastanede yapılan tüm müdahalelere rağmen kurtarılamadı. Kadının eşi ve ailesi cenazeyi almak için bir süre Halk Sağlığı Müdürlüğü ekiplerini bekledi. Ekiplerin morga geç gelmesinden sonra kadının ailesinden büyük tepkiler geldi. Ekipler geldikten sonra kadının cenazesi bulaşıcı hastalık riski taşıdığından dolayı koruyucu kıyafetlerle taşındı. Kadının eşi İsmail Koçak, "Geçtiğimiz hafta cumartesi günü eşim rahatsızlanınca Dodurga'daki hastaneye götürdük. Sonra 'pazartesi tekrar getirin' dediler. Pazartesi gittiğimizde de hemen Çorum'a sevk ettiler. Bugün de hayatını kaybetti. Eşimin vücudunda keneye rastlamadık, ısırdığını da bilmiyoruz. Daha önce bizim köyümüzden bu şekilde 3-4 vaka olmuştu." İfadelerini kullandı. 

 

Günün Diğer Haberleri