Sağlık Bakanı’ndan Önemli Açıklama! Sigara Yasağına Yeni Uygulamalar Geliyor!

Sağlık Bakanı Recep Akdağ sigara yasağına ilişkin çok ciddi uygulamaların geleceğine dikkat çekti. Sigara yasağı ile ilgili yeni uygulamaların çalışmalarında olduğunu söyledi. Özellikle de kapalı mekanlarda sigara içilmesine karşı büyük önlemler alınacağını belirten Akdağ birçok önemli çalışmanın da detaylarını verdi.

SAĞLIK - 2017-04-30 01:30:16

Sağlık Bakanı Recep Akdağ sigara yasağına ilişkin çok ciddi uygulamaların geleceğine dikkat çekti. Sigara yasağı ile ilgili yeni uygulamaların çalışmalarında olduğunu söyledi. Özellikle de kapalı mekanlarda sigara içilmesine karşı büyük önlemler alınacağını belirten Akdağ birçok önemli  çalışmanın da detaylarını verdi. 

Sağlık Bakanı Recep Akdağ açıklamalarında, “Sigara yasağı ile ilgili çok ciddi uygulamalar yapacağız. İstanbul’daki ve Türkiye’deki tüm mekan sahipleri bilmelidir ki, kapalı mekanlarda sigara içilmesini asla müsaade etmeyeceğiz” dedi. 

Basın mensuplarına yaptığı açıklamada oldukça önemli açıklamalarda bulundu. Aynı zamanda Aile Hekimliği sisteminde de açıklamalarda bulunan Akdağ, 

İstanbul’da yeni güçlendirilmiş Aile Hekimliği sistemi için burada tartıştık. Yöneticilerimizi bu hususta bilgilendirmiş olduk. Bu güçlendirilmiş aile hekimliği sisteminde sağlıklı yaşam merkezleri yapacağız. İstanbul’da muhtemelen 150 ila 200 arasında olacak. Aile hekimleri buralardan destek alacak. Servisler de aile hekimliklerinden vatandaşlarımızı ücretsiz bir şekilde bu sağlıklı yaşam merkezlerine taşıyacakları bir sistem kuruyoruz. Buralar da röntgen, ultrason, kanser taramaları, şişmanlık ve hareketsizliklerle ilgili mücadele, sigara bırakma poliklinikleri, verem savaşla ilgili mücadeleler, anne çocuk sağlığı ve üreme sağlığı ile ilgili hizmetler tamamen hastaneye gitmeden halledebileceğimiz önce halledebileceğimiz, daha sağlıklı yaşamak için öğreneceğimiz hususları geliştireceğiz. Bunun için burada arsa lazım. Bütün belediye başkanlarımızı bu hususta desteğe çağırıyorum. Zaten arkadaşlarımız çalıştılar. Ben ve İstanbul valimiz bizzat belediyeler ile çalışacağız. Arsa bulabildiğimiz yerlerde yeni sağlıklı yaşam merkezleri inşa edeceğiz. Bina bulamayacağımız kadar yoğun yapılaşmanın olduğu yerlerde de kiralamalar yapacağız. Aile hekimliklerini güçlendirerek yolumuza devam edeceğiz. Aile hekimliği yapan pratisyen hekimlerin uygun bir biçimde kendi çalıştıkları alanda çalışmalarını devam ettirirken aile hekimi uzmanı olmalarının yolunu açacak yeni bir döneme giriyoruz” ifadelerinde bulundu. 

 

Günün Diğer Haberleri