Talibana büyük darbe

Afganistan'da Taliban örgütüne yönelik düzenlenen operasyonlarda 41 militanın öldürüldüğü bildirildi. Taliban tarafından henüz bir açıklama yapılmamasına rağmen bilginin doğru olduğu kesin gibi.

DÜNYA - 2014-09-01 17:32:49

Afganistan'da Taliban örgütüne yönelik düzenlenen operasyonlarda 41 militanın öldürüldüğü bildirildi. Taliban tarafından henüz bir açıklama yapılmamasına rağmen bilginin doğru olduğu kesin gibi.


 

 

 

BÜYÜK DARBE VURULDU

Afganistan İçişleri Bakanlığı'ndan yapılan açıklamada göre, Helmand, Zabul, Kandahar, Laghman, Uruzgan, Gazne, Logar, Nangarhar, Tahar ve Paktika vilayetlerinde düzenlenen operasyonlarda 41 militanın öldürüldüğü, 6 militanın yaralandığı ve 24'ünün de yakalandığı açıklandı. Güvenlik güçleri  operasyonlar sırasında terör örgütüne verdiği zararın yanında çok sayıda ağır ve hafif silah ile patlayıcı da ele geçirdi. Afganistan İçişleri Bakanlığı, ölenlerin arasında Taliban örgütüne bağlı yerel komutanların da bulunduğu kaydetmesine rağmen Taliban tarafından henüz bir açıklama yapılmadı.


HAŞHAŞ TARLALARI YAKILIYOR

Öte yandan Afganistan'ın  Herat vilayetinin batısında 21 ton uyuşturucu madde ele geçirilip, yakılarak imha edildi.  Özel silahlı ekipler tarafından kamyonetlerle ve sıkı güvenlik önlemleri altında taşınan uyuşturucu maddenin imha töreninde Afganistan Narkotikle Mücadele Bakan Yardımcısı Baz Muhammad Ahmadi de katıldı. Ahmadi, törende yaptığı açıklamada komşu ülkelere Afkanistan'dan uyuşturucu ticareti yapmak isteyenlere asla izin verilmeyeceğini söyledi. Ahmadi,  ülkede yeni kurulacak hükümetin de bu konuda özel bir çalışma yapacağına inandığını ve bu sorunun kökünden halledileceğini dile getirdi. Dünyada haşhaştan elde edilen uyuşturucuların yüzde 80'ının üretildiği Afganistan'da bir milyonu aşkın uyuşturucu kullanıcısı bulunuyor. 40 milyon nüfusa sahip Afganistan, aynı zamanda en fazla uyuşturucu bağımlısının olduğu ülke kabul ediliyor. Taliban örgütünün en büyük geçim kaynağı olan haşhaş tarlalarının yok edilmesi için çalışmalar da devam ediyor. 


Günün Diğer Haberleri