Tiyatro Dünyasının Acı Kaybı! Ergün Işıldar Hayatını Kaybetti!

MAGAZİN - 2017-04-30 14:30:26

Tiyatro Dünyasının ünlü isimlerinden Ergün Işıldar hayatını kaybetti. Tiyatro dünyasına damga vuran isimlerden olan Ergün Işıldar’ın ölüm haberi sevenlerini ve yakınlarını oldukça derinden sarstı. Ünlü sanatçı için 2 Mayıs günü Harbiye Muhsin Ertuğrul Sahnesinde tören düzenleneceği bildirildi. 

Tiyatro dünyası acı bir kayıp daha yaşadı. İstanbul Büyükşehir Belediyesi Şehir Tiyatroları Oyuncusu Ergün Işıldar hayata gözlerini yumdu. 

TWITTER ÜZERİNDEN AÇIKLAMA GELDİ

İstanbul Büyük Şehir Belediyesi Şehir Tiyatroları Ergün Işıldar hakkında Twıtter üzerinden bir açıklama yaptı. Yapılan açıklamada, "Değerli sanatçılarımızdan Ergün Işıldar'ı kaybetmenin derin üzüntüsünü yaşıyoruz. Ailesine, tüm sevenlerine ve Türk Tiyatrosu'na başsağlığı dileriz" ifadeleri kullanıldı.

2 MAYISTA TÖREN DÜZENLENECEK

Ünlü tiyatro sanatçısı için 2 Mayıs günü Harbiye Muhsin Ertuğrul Sahnesinde tören düzenleneceği açıklandı. Tiyatro dünyasının sevilen ismi Ergün Işıldar için Teşvikiye Camii’nde kılınacak öğle namazından sonra Zincirlikuyu mezarlığında toprağa verileceği açıklandı.

ERGÜN IŞILDAR KİMDİR

Ergün Işıldar sanat hayatında birçok başarıya imza atan başarılı bir isimdir. Sanat hayatı boyunca çevirmen, yönetmen, sahne ve kostüm tasarımının yanı sıra oyunculukta da büyük başarılara imza atan Işıldar, İstanbul Belediyesi Konservatuarları Tiyatro Bölümü’nden mezun olmuştur. Turgut Özakman’ın ‘Ocak’ isimli filminde en iyi erkek oyuncu ve en iyi dekor ödülünün sahibi oldu. 

Sanatçının diğer rol aldığı yapımlar, "Kısasa Kısas", "Düğün Ya Da Davul", "Sabahat", "Kendini Yazan Şarkı", "Bir Şeftali Bin Şeftali", "Sakarca", "Kurtuluş Savaşından Müzikli Belgeler", "Eşeğin Gölgesi" 
Sanatçının yönetmenliğini üstlendiği filmler ise, "İlk Evlilik", "Tahteravallide Üç Kişi", "Belden Aşağı Vurmak", "Eskici Dükkanı", "Meraklısı İçin Öyle Bir Hikaye" ve "Gizli Oturum" adlı eserlerdir.

 

Günün Diğer Haberleri