Çorum'da Bir Köy Küle Döndü! 60 Ev Bulunan Köyde 50 Ev Yandı!

Çorum’da 60 evin bulunduğu bir köyde çıkan yangında 50 ev yandı. Her şeyini kaybeden köylüler büyük bir şok yaşıyor. Küle dönen köyde hüzün ve sessizlik hakim.

GÜNCEL - 2017-04-30 23:12:56

Çorum’da 60 evin bulunduğu bir köyde çıkan yangında 50 ev yandı. Her şeyini kaybeden köylüler büyük bir şok yaşıyor. Küle dönen köyde hüzün ve sessizlik hakim. 

Çorum’un Kargı İlçesi'ne bağlı Alioğlu Köyü'nde büyük yangın çıktı. Yangında 60 evin bulunduğu köyde 50 ev küle döndü. Köylüler yangının ardından ilk gecelerini dışarıda geçirmek zorunda kaldı. İkinci gün ise köye çadırlar kuruldu ve köylüler de çadırlara yerleştirildi. Hala dumanların yükselmeye devam ettiği köyde, hüzün, şaşkınlık ve sessizlik hakim. 

ŞANS ESERİ CAN KAYBI OLMADI
Çorum’un Kargı ilçesine 30 KM uzaklıkta bulunan Alioğlu Köyü'nde henüz bilinmeyen bir nedenle Cuma gecesi yangın çıktı. 60 haneli köyde, insanların evlerinin içinde bulunduğu saatte yaşanan yangında 50 ev küle döndü. Şans eseri yangında can kaybı yaşanmazken, köye AFAD ve itfaiye ekipleri sevk edildi. Köylüler, yangın gecesini sokakta geçirdi. Dün ise AFAD ekipleri köye çadırlar kurarak köylüleri yerleştirdi. Şok, hüzün ve korku duygularını aynı anda yaşayan köylüler, bugün yanan evlerinin enkazından kurtarabildikleri eşyalarını kurtarmaya çalıştı. 

ÇORAP BİLE GİYEMEDEN ÇIKTILAR
71 yaşındaki İdris Demir’de ailesi ile birlikte dün geceyi çadırda geçirenler arasında yer aldı. Demir yaptığı açıklamada, "Yangını fark edince hemen dışarı çıktık. Haberi olmayan komşuları uyardım. Evimizden de hiçbir şey alamadık. Tam takır dışarı çıkabildik. Çoraplarım dahi yoktu. Başka bir köyden bir çift çorap getirdiler de öyle giyebildim. Olan oldu, yapacak bir şey yok. Dün geceyi çadırda geçirdik. Sanırım biraz daha burada kalacağız. Ev olmayınca ne yapacağız?" dedi. Yangından sadece büyükbaş hayvanlarını kurtarabilen İsa Kuldan can kaybı ve yaralanma olmamasının sevindirici olduğunu ifade ederek, "Yangın, bize yakın bir evde başladı. Hemen dışarı çıktık. Kıyafetlerimizi dahi alamadık. İlk önce ahırdaki hayvanlarımızı kurtardık. Ahırımız, samanlığımız, evimiz herşey gitti. Kimliğimizi dahi alamadık. Her şeyimiz yandı, kül oldu, bitti" ifadeleri kullandı. 
Evi yanan 58 yaşınrdaki Gülsüm Kuldan ise, yangın sırasında İstanbul'da olduklarını ve daha sonra hemen köye geldiklerini kaydederek, "Herşeyimiz yanmış. Su getirecek kapımız dahi yok." ifadelerini kullandı.88 yaşındaki Satı Kilikçi de yangın sırasında komşularının kendilerini uyarmasıyla dışarı çıktıklarını anlatarak, "Yangını biz görmedik. Bizi başkaları uyardı. Evde de kimse yoktu. Eşim sağır, ben de ihtiyarım. Nasıl çıktık, nasıl geldik bilmiyorum. Bizim evimizi değil ama samanlığımız yandı. Bereket versin ki cami kurtarıldı" dedi.

 

Günün Diğer Haberleri