Türkiye Bir İlke İmza Atacak! Dünyadaki İlk KKKA Aşısı Türkiye’de Üretilecek!

Sağlık Bakanı Recep Akdağ’dan gelen açıkla, “Türk bilim insanları çok sıkı şekilde çalıştılar, bakanlık olarak biz kendilerine destek verdik. Şu anda aşı keşfedilmiş durumda. Yani Türkiye bir virüs aşısını üretebilecek duruma geldi. Başka bir firmanın lisanslı aşısını değil, orijinal bir aşıyı. Dünyanın ilk KKKA aşısını inşallah Türkiye üretmiş olacak. Hayvancılık yapılan ve hastalığın yayılabildiği bölgelerde hayvanlarla temas eden ya da hayvanların bulunduğu yerlere girip çıkan herkes mutlaka akşam evine gittiğinde vücudunun bir yerine kene yapışmış mı bunun kontrolünü yapmalıdır. Çünkü erken dönemde tespit edilir de o kene sağlık çalışanı ya da hekim tarafından yerinden çıkarılırsa virüsün bulaşma ihtimali çok azalıyor.” şeklinde oldu.

SAĞLIK - 2017-05-01 19:30:56

Sağlık Bakanı Recep Akdağ’dan gelen açıkla,  “Türk bilim insanları çok sıkı şekilde çalıştılar, bakanlık olarak biz kendilerine destek verdik. Şu anda aşı keşfedilmiş durumda. Yani Türkiye bir virüs aşısını üretebilecek duruma geldi. Başka bir firmanın lisanslı aşısını değil, orijinal bir aşıyı. Dünyanın ilk KKKA aşısını inşallah Türkiye üretmiş olacak. Hayvancılık yapılan ve hastalığın yayılabildiği bölgelerde hayvanlarla temas eden ya da hayvanların bulunduğu yerlere girip çıkan herkes mutlaka akşam evine gittiğinde vücudunun bir yerine kene yapışmış mı bunun kontrolünü yapmalıdır. Çünkü erken dönemde tespit edilir de o kene sağlık çalışanı ya da hekim tarafından yerinden çıkarılırsa virüsün bulaşma ihtimali çok azalıyor.” şeklinde oldu. 

Sağlık Bakanı Recep Akdağ Kırım Kongo Kanamalı Ateşi aşısı hakkında bilgilere değinerek şunları söyledi:
"Türk bilim insanları çok sıkı şekilde çalıştılar, bakanlık olarak biz kendilerine destek verdik. Şu anda aşı keşfedilmiş durumda. Yani Türkiye bir virüs aşısını üretebilecek duruma geldi. Başka bir firmanın lisanslı aşısını değil, orijinal bir aşıyı. Dünyanın ilk KKKA aşısını inşallah Türkiye üretmiş olacak." 

ÇOK CİDDİ TEDBİRLER ALIYORUZ

Recep Akdağ KKKA virüsü ile ilgili olarak şunları söyledi:

"Bu ismi almasının sebebi hastalığın Kırım ve Kongo'da ilk tarif edilmiş oluşu. Daha çok bozkır iklimine yakın rakımlarda görülüyor. Bu kene türleri ve virüsler daha ziyade çok aşırı kurak değil ama kurakla normal iklim arası yerlerde görülüyor. Bulaşma yolu da büyükbaş hayvanlar ve küçük hayvanlar. Onlara yapışıyorlar. Hayvancılık yapılan yerlerde gerek hayvanlarla doğrudan ilgilenen ve bakımını yapan kişilere gerekse o bölgede yaşayan ya da misafir olan kişilere bulaşma riski oluyor. Bu hususta Türkiye çok tecrübelendi. Çok ciddi tedbirler alıyoruz." dedi.

 

Günün Diğer Haberleri