Son Dakika! Hamas’tan Yeni Siyaset Belgesine Dair Açıklama!

Filistin’in İslami Direniş Hareketi Hamas’ın Siyasi Büro Başkanı Halid Meşal önemli açıklamalarda bulundu. Halid Meşal hareketin yeni vizyonu hakkında bilgiler verirken siyaset belgesini de açıkladı. Halid Meşal yaptığı açıklamada; "Siyaset belgesi Hamas'ın tüm liderlerinin içerideki ve dışarıdaki kurumlarının ortak görüşünü yansıtmaktadır. 1967 sınırları içinde bir Filistin devletinin kurulması, Filistin haklarından ödün verilmesi anlamına gelmemektedir. Hamas geniş katılımlı demokrasiye inanıyor. Diyaloga ve başkasıyla yaşamaya açıktır." dedi.

DÜNYA - 2017-05-02 02:29:58

Filistin’in İslami Direniş Hareketi Hamas’ın Siyasi Büro Başkanı Halid Meşal önemli açıklamalarda bulundu. Halid Meşal hareketin yeni vizyonu hakkında bilgiler verirken siyaset belgesini de açıkladı. Halid Meşal yaptığı açıklamada; "Siyaset belgesi Hamas'ın tüm liderlerinin içerideki ve dışarıdaki kurumlarının ortak görüşünü yansıtmaktadır. 1967 sınırları içinde bir Filistin  devletinin kurulması, Filistin haklarından ödün verilmesi anlamına  gelmemektedir. Hamas geniş katılımlı demokrasiye inanıyor. Diyaloga ve başkasıyla yaşamaya açıktır." dedi.

Hamas’ın Siyasi Büro Başkanı Halid Meşal Katar’ın Başkenti Doha’da yaptığı basın toplantısında önemli açıklamalarda bulundu. Siyaset belgesinin birinci maddesini için Hamas kendisini, "İslami Direniş  Hareketi Hamas, hedefi Filistin'in kurtuluşu ve siyonist projeyle mücadele olan,  çıkış noktaları, hedefleri ve araçları itibariyle İslam'ı referans alan Filistin  İslami ulusal özgürlük ve direniş hareketidir." şeklinde tanımlıyor.
Meşal ise bu yeni tanımla alakalı olarak, "Hamas fikri açıdan İhvan  ekolünün bir parçasıdır ancak biz bağımsız bir Filistin örgütüyüz." açıklamasında  bulundu.

FİLİSTİN DEVLETİNİN KABULÜ

Bu belgede yer alan bir diğer önemli madde ise 4 Haziran 1967 sınırları içinde bir Filistin Devleti kurulmasını ilk defa kabul etmesi konusundan bahsediliyor. Bu belge ile ilgili, "Bununla birlikte Hamas, 4 Haziran 1967 sınırları içinde başkenti  Kudüs olan bağımsız bir Filistin devletinin kurulmasını- mültecilerin ve  sığınmacıların çıkarıldıkları evlerine dönmeleriyle birlikte- ortak ulusal uzlaşı  formülü olarak görmektedir. Bu durum kesinlikle siyonist oluşumun tanınması ve  Filistin haklarından ödün verilmesi anlamına gelmemektedir." İfadeleri kullanıldı. 

 

Günün Diğer Haberleri