Ankara'da Polise Saldırı! Dur İhtarına Uymayan Araçtan Ateş Açıldı 1 Polis Yaralı

Ankara'da gece saatlerinde uygulama yapan polis ekiplerinin durdurmak istediği araçtan ateş açıldı. Kalaşnikoflarla açılan ateş yüzünden bir polis yaralandı.

GÜNCEL - 2017-05-02 12:28:13

Ankara'da gece saatlerinde uygulama yapan polis ekiplerinin durdurmak istediği araçtan ateş açıldı. Kalaşnikoflarla açılan ateş yüzünden bir polis yaralandı. 

Ankara’da dün gece uygulama yapan polis ekipleri geçtiğimiz hafta Esat Caddesi'nde gece kulübüne yönelik kalaşnikoflu saldırı sonrası kaçan şüphelilere ait olduğu düşünülen bir aracı durdurmak istedi. Mamak ilçesi Şahap Gürler Mahallesi'nde yaşanan olayda, polis ekipleri 3  şüphelinin araçla kaçmaya çalıştığını fark etti ve dur ihtarı yaptı. Ancak saldırganlar polise  kalaşnikof silahlarla ateş açtı. Saldırıda bir polis yaralandı.

YAYA OLARAK KAÇTILAR
Saldırının ardından araç içindeki üç kişi yaya olarak gecekondu bölgesine kaçtı. Bölgeyi iyi bilen saldırganlar, polise izlerini kaybettirmeyi başardı. Yaralı polis memuru Avni A ise ambulansla Ankara Eğitim ve Araştırma Hastanesine götürüldü. Hastanede tedavisi devam eden polis memurunun sağlık durumunun iyi olduğu öğrenildi. Polis ekipleri kaçan saldırganların yakalanması için çalışma başlattı. Polise düzenlenen saldırının ardından çok sayıda polis ekibi ve özel harekat timi bölgeye sevk edildi. Bölge, termal kameralarla taranmaya başlandı. 

ÇOK SAYIDA GÖZALTI VAR
Çalışmalar gece boyunca devam etti, ancak 3 şüpheli yakalanamadı. Polislerin metruk binalarda yaptığı aramalar sırasında bazı kişiler gözaltına alındı. Sabah saatlerinde ise özel eğitimli köpekler ve dronelar kullanılarak bölge aranmaya devam etti. Kaçan saldırganlardan birinin, gece kulübüne yönelik kalaşnikoflu saldırının şüphelileri arasında olan Murat Ö. olduğu tespit edildi. 

YARALI POLİS MEMURUNUN DURUMU İYİ
Gasp Büro Amirliğinde görevli polis memuru Avni A'nın ise hastanede tedavisinin devam ettiği ve hayati tehlikesinin olmadığı belirtildi. 

 

Günün Diğer Haberleri