PTT’den HGS’ler İçin Son Derece Önemli Uyarılar Geldi

PTT, Hızlı Geçiş sistemi (HGS) için vatandaşlara önemli bir açıklamada bulundu. Yapılan açıklamada ise sahte HGS için uyarıda bulunuldu. Peki ney bu sahte HGS? Android ve diğer işletim sistemli akıllı cep telefonlarında sahte HGS yazılımlarının olduğunu öğrenen PTT, vatandaşlara bu sahte HGS işletim sistemini silmeleri konusunda uyarılarda bulundu.

EKONOMİ - 2017-05-02 12:28:58

PTT, Hızlı Geçiş sistemi (HGS) için vatandaşlara önemli  bir açıklamada bulundu. Yapılan açıklamada ise sahte HGS için uyarıda bulunuldu. Peki ney bu sahte HGS? Android ve diğer işletim sistemli akıllı cep telefonlarında sahte HGS yazılımlarının olduğunu öğrenen PTT, vatandaşlara bu sahte HGS işletim sistemini silmeleri konusunda uyarılarda bulundu.

PTT yapmış olduğu yazılı bir açıklama ile tüm vatandaşlara uyarılarda bulundu. Yapılan yazılı açıklamadaki uyarılar ise HGS sitemi ile ilgili. Çünkü bu HGS işletim sisteminin akıllı cep telefonlarından sahte bir uygulamasının olduğunu öğrenen PTT, bu konuda vatandaşlara uyarılarda bulundu ve bu sahte HGS sisteminin telefonlardan silinmesini istedi. 

KREDİ KARTI VE TELEFON BİLGİLERİNİ ÇALIYORLAR

PTT yapmış olduğu araştırmalarda Google Play’de bu uygulamanın kurulduğunu ve birçok vatandaşında indirdiğini söyledi. Bu uygulamanın son derece tehlikeli olduğu belirtilirken vatandaşların da bir an önce telefonlarından silmesi istendi. Uygulamada yapılan bu sahte HGS yazılımı ile vatandaşların kredi kartı ve cep telefonları bilgilerinin çalındığını da belirtildi. PTT’nin yazılı açıklamasında ise,  "Hizmet sunumunda önem verdiğimiz önemli kriterlerden birisi olan şirketimize güven unsurunu zedelemeye yönelik bahsi geçen sahte yazılımların 'Google Play'den kaldırılması için gerekli çalışmalar başlatılmıştır. Şirketimiz müşterilerinin bu uygulamaları kullanmamaları ve söz konusu yazılım kullanıcılarının da sahte yazılımı telefonlarından kaldırmaları gerekmektedir" ifadelerine yer verildi. 

 

Günün Diğer Haberleri