Türk Gayrimenkulcülere Hindistan’dan Sürpriz Teklif

Türk gayrimenkulcülere Hindistan’dan sürpriz iş teklifi geldi. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın ziyarette bulunduğu Hindistan’da, Hindistan Başbakanı’ndan sürpriz sayılacak bir açıklama geldi. Bu açıklama ise gayrimenkulcüler için çok önemliydi. Narendra Modi, 2022 yılına kadar Hindistan’da 50 milyon konut yapmak istediklerini söyledi. Türk gayrimenkulcülerinde işlerini gayet iyi yapmasından dolayı Hindistan Başbakanı, bu konutları Türk müteahhitler ile birlikte yapabileceklerini söyledi.

EKONOMİ - 2017-05-03 13:42:02

Türk gayrimenkulcülere Hindistan’dan sürpriz iş teklifi geldi. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın ziyarette bulunduğu Hindistan’da, Hindistan Başbakanı’ndan sürpriz sayılacak bir açıklama geldi. Bu açıklama ise gayrimenkulcüler için çok önemliydi. Narendra Modi, 2022 yılına kadar Hindistan’da 50 milyon konut yapmak istediklerini söyledi. Türk gayrimenkulcülerinde işlerini gayet iyi yapmasından dolayı Hindistan Başbakanı, bu konutları Türk müteahhitler  ile birlikte yapabileceklerini söyledi. 

Dünyanın en büyük yedinci coğrafi alanı olan Hindistan’dan Türk gayrimenkulcüler için sürpriz ve heyecanlandırıcı bir açıklama geldi. Hindistan Başbakanı Narendra Modi, ülkede yaklaşık olarak 50 milyon konut yapılacağını ve bunu Türk müteahhitler ile de yapabileceklerini söyledi. Bu açıklama ise Türkiye’deki gayrimenkulcüler üzerinde büyük bir heyecan yarattı. 

OLUMLU BAKIYORUZ

Hindistan Başbakanı Narendra Modi’nin bu açıklamasından sonra ise Türkiye Müteahhitler Birliği Başkanı Mithat Yenigün de konuyu değerlendirdi. Yenigün, "Sektör olarak Hindistan'da iş yapmaya olumlu bakıyoruz. Hindistan büyük bir ülke, 1,3 milyar nüfusu var. İhtiyaç çok, imkanları da var. Müteahhitlik anlamında imkanlarımız el verirse sınırsız iş var. 50 milyon konut çok büyük bir rakam. 2022'ye kadar bitirilebilir mi bilmiyoruz. Bu 5 yıl değil, 10 yıl da olsa büyük rakamdır. Bu rakam 200 milyonluk nüfusa denk geliyor. Yani Hindistan'ın 5 yıl içinde konut ihtiyacı olan kişi sayısı Türkiye nüfusunun 2,5 katı seviyesinde. Türkler 10 yıldır Hindistan'da çeşitli alanlarda iş yapıyor ama konut sektörüne yeni gireceğiz. Hindistan nüfusunun 7'de biri için hayat standardı yükselecek. Türkler ülkede metro, boru hatları, yollar ve baraj hatlarıyla ilgileniyorlar. Ayrıca, Ganj nehrinin temizlenmesi gündemlerinde var. Onun için büyük bir bütçe ayırmışlar." dedi. 

 

Günün Diğer Haberleri