Kurban fiyatları

Kurban bayramı yaklaşırken fiyatlar merak konusu. Bu merakı vekalet ile kurban kesecek kurumlar giderdi. Kurban Bayramı öncesi vekaletle kesim yapacak kurum ve kuruluşlar fiyatlarını açıklamaya başladı.

GÜNCEL - 2014-09-02 15:19:35

Kurban bayramı yaklaşırken fiyatlar merak konusu. Bu merakı vekalet ile kurban kesecek kurumlar  giderdi. Kurban Bayramı öncesi vekaletle kesim yapacak kurum ve kuruluşlar fiyatlarını açıklamaya başladı.

 

 



Kurban Bayramı’na sayılı günler kala, sivil toplum kuruluşları ve bazı kurumların vekaletle kurban kesim fiyatları belli oldu.

Türkiye Diyanet Vakfı bu yıl vekaletle kurban kesecekler için yurt içinde 575 lira, yurt dışında ise 400 lira bedelle keseceğini açıkladı. Deniz Feneri de yurt içinde kurban bedeli olarak 640 liraya yurt dışında ise bu fiyat 290 liraya kurban kesimi yaparken, Bosna’da 400 lira, Filistin’de 800 lira, Suriye’de 640 lira, Balkanlar’da ise 400 liraya kurban kesecek. 
 

İhlas Vakfı yurt içinde vekaletle kurban kesim fiyatını 600 lira, yurt dışında kesimi ise 400 lira olarak  söyledi. TSK da geçen yıl 545 lira olan vekaletle kurban kesim bedelini bu yıl 600 liraya çıkardı. TSK yurt dışında kurban fiyatını ise 210 dolar ve 275 Euro olarak belirledi. Türkiye Diyanet Vakfı (TDV) İkinci Başkanı Mazhar Bilgin, Diyanet İşleri Başkanlığı ve Türkiye Diyanet Vakfı olarak dini esaslara uygun, bu yıl vekalet yoluyla kurban kesimi gerçekleştirdiklerini belirtti. Mazhar Bilgin “Yurt dışında 61 ülke ve bu ülkelerin toplamda 500 bölgesinde Türkiye’den görevlendirilecek yaklaşık 200 personelimiz ve gönüllülerimizle birlikte kurban kesim ve dağıtımı yapacağız. Yurt içinde ise il ve ilçelerdeki yaklaşık 160 merkezde kurban kesim ve dağıtımını gerçekleştireceğiz” diye konuştu.

 

Günün Diğer Haberleri