HSYK'dan İhraç Edilen 107 Hakim ve Savcı Tam Listesi!

FETÖ soruşturması kapsamında bugün 107 hakim ve savcı HSYK tarafından ihraç edildi. Haberimizin devamında HSYK’dan ihraç edilen personelin tam listesini bulabilirsiniz.

GÜNCEL - 2017-05-05 21:12:21

FETÖ soruşturması kapsamında bugün 107 hakim ve savcı HSYK tarafından ihraç edildi. Haberimizin devamında HSYK’dan ihraç edilen personelin tam listesini bulabilirsiniz. 

Fethullahçı Terör Örgütü/ Paralel Devlet Yapılanması soruşturması kapsamında bugün 107 hakim ve savcı HSYK tarafından meslekten ihraç edildi. İhraç edilen hakim ve savcıların tamamının FETÖ bağlantısının tespit edildiği açıklandı. 

HSYK’DA FETÖ TEMİZLİĞİ
Bugün HSYK’dan FETÖ ile bağlantısı belirlenen 107 hakim ve savcı ihraç edildi. Herkes HSYK personel ihraç isim listesi yayınlandı mı sorusunun yanıtını aramaya başladı. 202 hakim ve savcı hakkında geçtiğimiz günlerde bir soruşturma başlatılmış ve FETÖ bağlantısı belirlenenler meslekten ihraç edilmişti. FETÖ davasında sanıklar hakkında tahliye kararı veren hakimler de bu isimler arasında yer alıyordu. 

Bugün HSYK’da düzenlenen toplantının ardından bir açıklama yapan HSYK Başkan Vekili Mehmet Yılmaz, FETÖ soruşturması konusunda çalışmaları tamamladıklarını belirterek, "107 hakim, savcı daha ihraç edildi. Bu, listeler halinde yapılan son ihraç. Bundan sonra itiraflarla yeni isimler geldikçe bizden sonraki Kurul da durumu değerlendirecektir ama var olan liste üzerindeki çalışmalar sona erdi. Üzerinde çalıştığımız bir liste kalmadı. İtirazları da tamamladık." ifadelerini kullandı. Yılmaz, açıklamasında ihraç edilen 107 personelden 105’inin itiraflar üzerine yapılan çalışmalar sonucunda 2’sinin ise başkaları üzerine kayıtlı ancak kendilerinin kullandığı belirlenen telefonlarında örgütün haberleşme programı ByLock bulunduğunun tespit edildiğini dile getirdi. İhraç edilen personel hakkında gözaltı kararı da çıkarıldı. 

 

Günün Diğer Haberleri