Şanlıurfa'da Balkondan Düşen Küçük Kızı Havada Yakalayan Esnaf Mucize Anlarını Anlattı!

Şanlıurfa’da ailesinin evdeki kardeşleri ile yalnız bıraktığı 2 yaşındaki Elif Çakmak, 3 katlı binanın 2. katının balkonundan düştü. Küçük kızın balkondan sarktığını gören ve ellerini havaya açıp beklemeye başlayan esnaf mucizeye imza attı ve 2 yaşındaki Elif’i havada yakaladı.

GÜNCEL - 2017-05-05 22:24:03

Şanlıurfa’da ailesinin evdeki kardeşleri ile yalnız bıraktığı 2 yaşındaki Elif Çakmak, 3 katlı binanın 2. katının balkonundan düştü. Küçük  kızın balkondan sarktığını gören ve ellerini havaya açıp beklemeye başlayan esnaf mucizeye imza attı ve 2 yaşındaki Elif’i havada yakaladı. 

Ailesinin büyük bir ihmal ile evde kardeşleri ile tek başına bıraktığı 2 yaşındaki Elif, balkona çıktı ve balkon korkuluklarından sarktı. O sırada bebeğin balkondan sarktığını fark eden mahalle bakkalı Mehmet Tapşık ve lokantacı Fehmi Durmaz bebeğin düşeceğini anlayınca, ellerini havaya açıp beklemeye başladı. Balkondan sarkan bebek, daha fazla dayanamadı ve düştü. 2 yaşındaki Elif şanslıydı. Çünkü iki esnaf onu havada yakaladı. 

KARŞI BİNADA OTURAN KADIN FARK ETMİŞ
Balkondan düşen kızı kurtaran esnaflardan biri olan Mahalle bakkalı Mehmet Tapşık, bebeği karşı apartmanda oturan bir kadının fark ettiğini  ve kendilerine seslendiğini belirterek, “Ben dükkânda duruyordum. Karşı binada Dursun abla var, o beni çağırdı. Mehmet ağabey koş, kiracınızın kızı balkondan sarkmış, onu tutun dedi. Ben de hemen koştum geldim. O arada arkadaşlar da geldi. Zaten 3-5 saniye içerisinde görüntü sonlandı. Arkadaşlarla beraber yakaladık. Çok şükür bir şey olmadı” ifadelerini kullandı. 

AİLENİN İHMALİ BÜYÜK
Bebeği havada yakalayan diğer esnaf Fehmi Durmaz, olayda ailenin ihmalinin büyük olduğunu belirterek, ”Dün bu saatlerdeydi. Baktım bir kargaşa var. Birden baktığımda çocuk balkondan sarkmış, düşmek üzereydi. Biz de insanlık görevimizi yaptık, Allah’tan yetiştik ve havada yakaladık. Karşı balkondan düşüyordu. Tabii aile biraz sorumsuz olunca! Birinci kattan düştü” dedi. Bebeğin ailesi gazetecilerin görüntü almasına izin vermezken, bebeğin sağlık durumunun iyi olduğu öğrenildi. 

 

Günün Diğer Haberleri