Erkeklerde En Fazla Görülen Kanser Türü Prostat!

Kanser hastalığı dünya genelinde insan hayatını en fazla tehdit eden hastalıkların en başında geliyor. 2012 yılında yapılan istatistiklere göre ise yılda tam 14 milyon yeni kanser vakası tespit edildiği belirtildi. İşte prostat kanseri ve diğer kanser türleri ile ilgili yapılan önemli açıklamalar.

SAĞLIK - 2017-05-06 00:32:02

 Kanser hastalığı dünya genelinde insan hayatını en fazla tehdit eden hastalıkların en başında geliyor. 2012 yılında yapılan istatistiklere göre ise yılda tam 14 milyon yeni kanser vakası tespit edildiği belirtildi. İşte prostat kanseri ve diğer kanser türleri ile ilgili yapılan önemli açıklamalar

Kanser hastalığının dünya genelinde insan hayatını tehdit eden en önemli sağlık sorunu olduğu belirtilirken 2012 yılı istatistiklerine göre de yılda tam 14 milyon kanser türü tespit edildiği belirtildi. Yapılan istatistiklere göre kanser hastalığından 8 milyon kişinin öldüğü belirtilirken bu rakamın 2030 yılına gelindiğinde yüzde 30 oranında artacağı belirlendi. Diğer yandan kanserde prostat türünün erkeklerde en sık rastlanan kanser türü olduğu belirtildi. Yine 2012 yılı istatistiklerine göre dünya genelinde 1.1 milyon prostat kanseri olduğu saptandı.

Türkiye’de ilk kez Üroonkoloji Derneği tarafından gerçekleştirilen ‘ASCO Direct Higlight of GU 2017 Toplantısı’ kapsamında önemli bilgilere yer verildi. Yapılan toplantıda en sık görülen kanser türünün prostat kanseri olduğu açıklanırken, böbrek tümörü, mesane ve testis kanserinin de sık görüldüğüne değinildi. 

TÜRKİYE’DE HER 12 ERKEKTEN BİRİ PROSTAT KANSRİNE YAKALANIYOR

Yapılan toplantıda önemli bilgilere yer veren Üroonkoloji Derneği Başkanı ve Gazi Üniversitesi Tıp Fakültesi Üroloji Anabilim Dalı Öğretim Üyesi Prof. Dr. Sinan Sözen açıklamalarında şu ifadelere yer verdi:
"2012 yılı istatistiklerine göre; yılda 14 milyon yeni kanser vakası tespit edilirken, 8 milyon insan kansere bağlı nedenlerle ölüyor. Bu rakamların 2030 yılına gelindiğinde yüzde 30 oranında artacağı belirtiliyor. Toplantıda yapılan açıklamada, "Prostat kanseri erkek popülasyonunda en sık görülen kanser türlerinden biridir. 2012 yılı istatistiklerine göre; dünya genelinde 1.1 milyon prostat kanserli olgu saptanırken, prostat kanserine bağlı ölüm 307 bin 481 kişide görülmüştür. Bu sonuçlar prostat kanserini akciğer kanserinden sonra kansere bağlı ölümlerde ikinci sıraya taşımaktadır. Prostat kanseri insidans ve prevalansı bölgelere göre farklılar gösterirken, en yüksek görülme oranı Kuzey Amerika'da, en düşük görülme oranı ise Güney Asya'dadır. Üroonkoloji Derneği'nin yaptığı araştırmaya göre; erkek popülasyonumuzda prostat kanseri solid organ tümörü olarak en sık karşılaşılan tümördür. Son bilgiler ülkemizde de 12 erkekten birinin prostat kanseri olduğu yönündedir”  dedi. 

 

Günün Diğer Haberleri