Bolu'da 30 Yaşındaki Zihinsel Engelliyi İstismar Edip İşkence ile Öldürdüler, Yetmedi 17 Gün Sonra Cesedini İstismar Ettiler!

Kan donduran olay Bolu’da yaşandı. 30 yaşındaki zihinsel engelli Erhan G.’ye tecavüz eden, ardından işkence yapıp boğazını keserek öldüren 34 yaşındaki Gökhan Ç. 48 yaşındaki Ömür B. ve 32 yaşındaki Ömer Ş. hakkında mahkeme kararını verdi. Ağırlaştırılmış müebbet hapis ile cezalandırılan sanıkların Erhan G.'nin cesedine ölümünden 17 gün sonra da tecavüz ettiklerinin ortaya çıkması, duruşmayı izleyenleri şok etti.

GÜNCEL - 2017-05-06 00:40:31

Kan donduran olay Bolu’da yaşandı. 30 yaşındaki zihinsel engelli  Erhan G.’ye tecavüz eden, ardından işkence yapıp boğazını keserek öldüren 34 yaşındaki Gökhan Ç. 48 yaşındaki Ömür B. ve 32 yaşındaki Ömer Ş. hakkında mahkeme kararını verdi. Ağırlaştırılmış müebbet hapis ile cezalandırılan sanıkların Erhan G.'nin cesedine ölümünden 17 gün sonra da tecavüz ettiklerinin ortaya çıkması, duruşmayı izleyenleri şok etti. 

Olay geçtiğimiz yıl 2 Şubat günü meydana geldi. Bir otobüs firmasının servis şoförü olarak çalışan Gökhan Ç. arkadaşları Ömer Ş. ve Ömür B. ile birlikte, 30 yaşındaki zihinsel engelli Erhan G.'yi kendisine küfür ettiğini iddia ederek aracın bagajına koyup ormanlık alana götürdü. Ormanda 3 kişi Erhan G’ye tecavüz etti ve vücudunun çeşitli yerlerini yaktı. 3 arkadaş daha sonra da zihinsel engelli Erhan G’yi boğazını keserek öldürdüler. 

CESEDE 17 GÜN SONRA TECAVÜZ 
İddialara göre Ömer Ş. 17 gün sonra yeniden olay yerine gitti ve Erhan G.'nin cesedine tecavüz etti. 3 kişi daha sonra cesedi gömdü. Polis uzun araştırmalar sonucunda zanlıların izine ulaştı. Cinayet zanlısı 3 kişi, Bir suçu gizlemek veya başka bir suçun delillerini gizlemek ya da yakalanmamak amacıyla öldürme', 'Canavarca hisle veya eziyet çektirerek öldürme', 'Cebir, tehdit veya hile kullanarak kişiyi hürriyetinden yoksun kılma' suçlarından ağırlaştırılmış ömürboyu hapis cezası istemiyle yargılanmaya başlandı. Engelli adama tecavüz eden, işkence edip öldüren 3 kişi için dün Bolu Ağır Ceza Mahkemesi'nde karar duruşması görüldü. 

CANİLER PİŞMAN OLDUKLARINI SÖYLEDİ
Arkadaşlarının kendisini kullandığını iddia eden sanık Ömer Ş., "Benim olayla ilgili hiç bir suçum yok. Ben sadece onları aracımla gezmek için ormana götürdüm. Öldürme suçlamasıyla hiç bir alakam yok" derken, diğer sanık Ömür B. ise, "Beni define için çağırdılar. Vicdan azabı çekiyorum. Adaletinize sığınıyorum. Çok pişmanım. Suçun işlenmesine doğrudan katkım yok" ifadelerini kullandı. Polise olayı kendisinin anlattığını söyleyen Gökhan Ç ise "Ben olayın çözülmesi için yardımcı olan kişiyim. Cezam neyse çekeceğim" diyerek pişmanlığını dile getirdi. 

MAHKEME AĞIRLAŞTIRILMIŞ MÜEBBET VERDİ
Karar duruşmasında mahkeme heyeti, zanlılara ağırlaştırılmış müebbet hapis cezası verdi. Kararın açıklanmasının ardından Ömer Ş.'nin annesi adliyede fenalık geçirdi.

 

Günün Diğer Haberleri