CHP'de kurultay zamanı

Son cumhurbaşkanlığı seçimi ile kılışların çekildiği CHP’de 18. Olağanüstü Kurultay hazırlıkları tam hızıyla devam ediyor. Kurultay Cuma-cumartesi günlerinde Ankara’da yapılacak. Ayrıca 60 kişilik Parti Meclisi üyelerinin de seçileceği kurultay merakla bekleniyor.

SİYASET - 2014-09-03 12:05:37

Son cumhurbaşkanlığı seçimi ile kılışların çekildiği CHP’de  18. Olağanüstü Kurultay hazırlıkları tam hızıyla devam ediyor. Kurultay Cuma-cumartesi günlerinde Ankara’da yapılacak. Ayrıca 60 kişilik Parti Meclisi üyelerinin de seçileceği kurultay merakla bekleniyor.

 

 


 

Yapılacak olan 18.Olağan kurultayında CHP'de Genel Başkan ile 60 kişilik Parti Meclisi (PM) seçimlerinin yapılacağı kurultay, cuma-cumartesi günleri Ankara'da yapılacak. 


Cumhurbaşkanı seçimleri sonrası bazı milletvekillerinin istekleri üzerine Genel Başkan Kemal Kılıçdaroğlu tarafından kabul edilen olağanüstü kurultay kararının alt yapısı, Genel Başkan Yardımcıları tarafından belirlenen 5 kişilik komisyonun gözetiminde sürdürülüyor.  "Birlik ve kardeşlik" ilkesi ile tüm çalışmalar hazır hale getirilen kurultay, cuma-cumartesi günleri ATO Congresiumda icra edilecek. Halka açık olarak yapılacak kurultayla ilgili afişler de Ankara’nın bir çok yerine asılmaya başlandı.  


İki salonu bulunan Congresiumda, konuşmalar 3 bin 107 kişilik salonda yapılacak. Konuşmaların yapıldığı esnada ise ikinci salon seçimler için hazır hale getirilecek. Kurultayın birinci günü  Genel Başkan seçimi gerçekleştirilecek. Kurultayın ikinci günü ise cumartesi ise PM ve Yüksek Disiplin Kurulu seçimleri ile tüzük komisyonunun çalışmaları ele alınacak.


Kılıçdaroğlu'nun yanı sıra Grup Başkanvekilliğinden istifa ederek adaylığını koyan  Muharrem İnce de kurultayda yerini alarak oyunu kullanacak.  Fakat, bin 216 kurultay delegesi bulunan CHP'de, genel başkan adayı olabilmek için mevcut delegenin yüzde 10'unun imzası gerekiyor.   Kurultay, Tüzük Komisyonu'nun önerileri kapsamında aksayan yönleri, örgütün ve genel merkezin taleplerini göz önünde bulundurulacak. Daha sonra, her ilden bir üyenin bulunduğu komisyon, kurultaydan bir gün önce Ankara'da bir araya gelerek bir toplantı yapacak. Ve sonuç olarak CHP bir kurultayı da geride bırakarak yolunda devam edecek.



Günün Diğer Haberleri