Servet döktüler

Spor Toto Süper Lig'de, Fenerbahçe, Galatasaray, Beşiktaş ve Trabzonspor 1i dönem transfer sezonunda harcadıkları paralar dudak uçuklatıyor. 4 büyükler tarafından harcanan transfer ücretinin toplamı tam 195 milyon avro.

SPOR - 2014-09-03 12:32:44

Spor Toto Süper Lig'de, Fenerbahçe, Galatasaray,  Beşiktaş ve Trabzonspor 1i dönem transfer sezonunda harcadıkları paralar dudak uçuklatıyor. 4 büyükler tarafından harcanan transfer ücretinin toplamı tam 195 milyon avro.

 

 


Son yıllarda Süper Lig'de başarının çok uzağında seyreden Trabzonspor, teknik patronluğa Vahid Halilhodzic'i getirirken, kadrosunu 22 futbolcuyla adeta yeniden kurdu. Bu transferler için toplam 86 milyon 230 bin avro harcayan bordo-mavili kulüp, transfere en fazla harcama yapan takım sıralamasında 1. oldu.

 

Spor Toto Süper Lig'i geçen sezon ikinci sırada tamamlayan Galatasaray, İtalyan Roberto Mancini'nin yerine teknik direktörlüğe hemşehrisi Cesare Prandelli'yi getirirken, 8 futbolcuyu da takıma bağladı. Sarı-kırmızılı ekip, transferler için toplamda tam 50 milyon 545 bin avro harcamada bulundu.

 

Kadrosunu 5 futbolcuyla güçlendiren Beşiktaş, 47 milyon 550 bin avro harcama yaparken, transfer döneminde sadece Diego Ribas'ı renklerine bağlayan Süper Lig'in son şampiyonu Fenerbahçe ise 10 milyon 500 bin avro ile en az harcama yapan ekip olarak dikkat çekti.


Günün Diğer Haberleri