Erdoğan Obama ile görüşecek

12. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan uzun zamandır görüşmediği ABD Başkanı Obama ile görüşecek.

DÜNYA - 2014-09-03 12:49:48

12. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan uzun zamandır görüşmediği ABD Başkanı Obama ile görüşecek.

Yapılan açıklamaya göre 12. Cuhmurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, ABD Başkanı Obama'yla cuma günü saat 15:15'te görüşecek. Erdoğan, NATO zirvesi için gideceği  Galler'de Obama ile bir araya gelerek kısa süreli görüşme yapacak.

 

Cumurbaşkanı Erdoğan daha sonra Azerbaycan hakkında şunları kaydetti:

NATO Zirvesi'nde de özellikle bu zirveye yönelik yapılan tüm toplantılarda Azerbaycan'a verilen sözler var. Bu sözleri artık orada da gündeme getirmek suretiyle, bir an önce, diğer ülkelere verilen sözler nasıl peyderpey yerine geliyorsa, Azerbaycan'a verilen sözlerin de yerine gelmesini, ilgili ülkelerden orada da isteyeceğiz. Bu artık bir iane değildir, bir lütuf değildir, bir haktır.’

 

Irak Şam İslam örgütünün orta doğuda başlattığı katliamları da Obama ile görüşerek bir çözüm yolu arayacağı öğrenildi. Işid’in bölgede yaptığı katliamları bir an önce durdurması gerektiğini ve bu terör örgütünün ortadan kaldırılması gerektiğini aktaracak. Türkiye'de devam eden çözüm sürecinin de ele konuşulacağı görüşmede, öncelik olarak ABD'nin Türkiye'yi dinlemesi iddiaları konusunda Erdoğan'ın rahatsızlığını dile getirmesi bekleniyor. Erdoğan, zirvede cumhurbaşkanı olarak Obama ile ilk yüz yüze görüşmesini gerçekleştirecek. İki lider en son Erdoğan'ın 2013 yılının Mayıs ayında ABD'ye gerçekleştirdiği resmi ziyarette bir araya gelmişti.


Günün Diğer Haberleri