O savcı emir verdi

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ı dönemin savcısı Muammer Akkaş’ın emri ile dinledikleri Eski İstanbul Mali Şube Müdürü Yakup Saygılı itiraf etti.

GÜNCEL - 2014-09-03 13:08:07

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ı dönemin savcısı Muammer Akkaş’ın emri ile dinledikleri Eski İstanbul Mali Şube Müdürü Yakup Saygılı itiraf etti.

 

 

İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığının ‘emniyette paralel yapı’ iddiaları üzerine karar alarak başlattığı  soruşturma kapsamında gözaltına alınan eski İstanbul Mali Şube Müdürü Yakup Saygılı, tam 40 sayfalık ifade verdi. Yakup Saygılı, emniyet sorgusunda “Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, bakanlar ile milletvekillilerini neden dinlediniz?” şeklindeki soruya ‘Dinlemedik dinlemeye takıldılar’ şeklinde cevap verdi.

 

“Cumhurbaşkanı Erdoğan ile yasama dokunulmazlığı bulunanlara ait dinlemeleri neden tape haline getirdiniz?” şeklindeki soruya ise Saygılı, soruşturma Savcısı Muammer Akkaş’ı göstererek, ‘Bu irtibatlar anlık olarak soruşturma savcısına iletilmiştir. Soruşturma savcısının suça iştirak görüşmesi olduğuna karar verdikleri tape yapılmıştır. Hangi görüşmelerin tapesinin yapılıp yapılmayacağına soruşturma savcısı karar vermektedir’ dedi.

 

Yasama dokunulmazlığı olan insanların toplumun birer bireyi olduğunu vurgulayan Başbakan ile bakanların dinlemelerine bahane uydurmaya çalışan Yakup Saygılı yasama dokunulmazlığı olan kişilerle alakalı tespitlerin TBMM’ye gönderilmesi görevinin ise Başsavcılığa ait olduğunu belirtti.

 

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın ve bazı milletvekillerinin telefon konuşmalarını kimin talimatı ile tape haline getirildiği şeklindeki soruya Saygılı, “Soruşturma savcısı karar verir. Kendisinin talimatı ile tape yapılmıştır. Bu soru kolluğa soruluyorsa savcı ve hakimlere de sorulmalıdır” diye konuştu.

Günün Diğer Haberleri