İşte Beşiktaş ve Fenerbahçe’nin Muhtemel 11’leri

Sportoto Süper Lig’in 30. haftası büyük bir derbiye sahne olacak. Şampiyonluk mücadelesi veren Beşiktaş Vodafone Arena’da Fenerbahçe’yi ağırlayacak. Peki derbinin 11’leri nasıl şekil alacak? Beşiktaş’ta cezalı Tosic’in yanı sıra sakatlığı geçmeyen Atiba Hutchinson ve Caner Erkin’de bu mücadelede forma giyemeyecek. Fenerbahçe’de ise cezalı Mehmet Topal ve sakat Şener Özbayraklı derbi kadrosunda olmayacak. Peki dev derbinin muhtemel 11’i nasıl olacak? İşte detaylar…

SPOR - 2017-05-07 02:59:53

Sportoto Süper Lig’in 30. haftası büyük bir derbiye sahne olacak. Şampiyonluk mücadelesi veren Beşiktaş Vodafone Arena’da Fenerbahçe’yi ağırlayacak. Peki derbinin 11’leri nasıl şekil alacak? Beşiktaş’ta cezalı Tosic’in yanı sıra sakatlığı geçmeyen Atiba Hutchinson ve Caner Erkin’de  bu mücadelede forma giyemeyecek. Fenerbahçe’de ise cezalı Mehmet Topal ve sakat Şener Özbayraklı derbi kadrosunda olmayacak. Peki dev derbinin muhtemel 11’i nasıl olacak? İşte detaylar…

Ezeli iki rakip Beşiktaş ve Fenerbahçe 93 yıllık dev rekabette 343. Kez karşı karşıya gelmeye hazırlanıyor. Geride bırakılan 342 karşılaşmada ise Fenerbahçe 130 galibiyet alırken Beşiktaş 123 galibiyet kazanmış ve 89 müsabaka berabere kalmıştı. 

BEŞİKTAŞ FENERBAHÇE KARŞISINDA ZORLANIYOR

Siyah beyazlı takım Fenerbahçe ile karşı karşıya kaldığı maçlarda galip gelmekte bir hayli zorlanıyor. Kartal rekabetteki son 17 maçta 9’unda başarısız olurken 5 kez berabere kaldı. Sezonun ilk yarısında Kadıköy Ülker Stadyumunda oynanan maç golsüz bitmişti. Beşiktaş stadında oynanan maçta ise kazanan taraf 1-0’lık skorla sarı lacivertli takım olmuştu. Beşiktaş oynanan son 6 derbinin 5’inde gol bulamazken, sarı lacivertli takım oynadığı son 10 maçta sadece bir kez mağlup oldu. 

FENERBAHÇE İÇİN TARİHİ FIRSAT

Fenerbahçe Beşiktaş ile oynayacağı büyük derbide kalesini gole kapatırsa büyük bir başarıya imza atmış olacak. Bu sezon çıktığı Beşiktaş ve Galatasaray derbisinde gol yemeyen Teknik Direktör Dirk Avocaat yönetimindeki sarı lacivertli takım Beşiktaş’la karşılaşacağı maçta da rakibine gol şansı tanımazsa tam 52 yıl sonra ilk defa bir sezonu gol yemeden kapatacak. 

BEŞİKTAŞ KADROSUNDA ATİBA YOK TOLGAY VAR

Derbi maçının son hazırlığını dün tamamlayan Beşiktaş’ın Teknik Direktörü Şenol Güneş, antrenmanda ısınma programının hemen ardından dev derbinin tekniği üzerinde durdu. Atiba’nın sakatlığından dolayı oynamayacak olması Şenol Güneş’in yeni arayışlar içerisinde girmesine neden oldu. Şeneol Güneş’in Tolgay’ı ilk 11’de oynatması bekleniyor. Tolgay’la birlikte Necip’i de denediği görülen hocanın futbolcuya stoper bölgesinde görev vermesinin mümkün olduğu belirtildi. 11’de Aboubakar’ı da sahaya çıkarması beklenen siyah beyazlı takımın hocasının, Dem Ba ve Cenk Tosun’u yedek olarak tutacağı öğrenildi. 

 

Günün Diğer Haberleri