Polis memuruna hapis cezası

Gezi olayları adı altında Ankara’da polise karşı protesto gösterilerinin içerisinde bulananve kendisini savunmak için havaya ateş ederek Ethem Sarısükü’ğün ölümüne sebebp olan polis memur Ahmet Şahbaz’a 7 yıl 9 ay 10 gün hapis cezası verildi.

GÜNCEL - 2014-09-03 14:03:00

Gezi olayları adı altında Ankara’da polise karşı protesto gösterilerinin içerisinde bulananve kendisini savunmak için havaya ateş ederek Ethem Sarısükü’ğün ölümüne sebebp olan  polis memur Ahmet Şahbaz’a 7 yıl 9 ay 10 gün hapis cezası verildi.

 

Polis memursu Ahmet Şahbaz, ‘haksız tahrik altında adam öldürmek’ ve ‘kamu görevine ait araç ve gereçleri suçta kullanmak’ suçundan 7 yıl 9 ay 10 gün hapis cezası aldı.  

 

Ankara 6. Ağır Ceza Mahkemesindeki duruşmaya tutuklu sanık Ahmet Şahbaz, Ethem Sarısülük'ün ailesi ve iki tarafın avukatları yer aldı. Duruşmayı CHP milletvekilleri Aylin Nazlıaka, Hüseyin Aygün, Mustafa Balbay, Sezgin Tanrıkulu, Mahmut Tanal’ın da aralarında bulunduğu çok sayıda insan katıldı.

 

Duruşmalarda heyete karşı hakaret edildiğini, heyetinse buna karşı hiçbir şey  yapmadığını söyleyen Ceyhan, "İki gün sonra bizim suç duyurumuz üzerine savcılığa ihbarda bulundunuz. Tüm hukuksuzluklara, sanığın mahkeme huzurunda darp edilmesine, linç edilmesine mahkeme heyeti ve savcı sessiz kalmıştır. Mahkeme heyeti duruşmanın kontrolünü kaybetmiştir. Bazı marijinal gruplar bu davayı baskı altına almıştır. Bugüne kadar savunma hakkımız engellendi. Eğer mahkemeniz tarafsızsa kapalılık kararı verir" ifadelerini kullandı

 

Sanık avukatlarından Uğur Ceyhan, duruşmanın kapalı yapılmasını söyleyerek, ‘Davanın ilk duruşmasında suçsuz olduğunu ispatlamak isteyen sanık mahkeme huzuruna geldi. Ancak kendisini adalete teslim eden sanık, mahkeme huzurunda saldırıya uğradı. Sanığın can güvenliğini sağlamak mahkemenin namus, şeref ve itibar meselesidir’ diye konuştu.

Günün Diğer Haberleri