ABD'de dev proje

ABD’de dört enerji şirketi bir araya geldi ve 900 km’lik doğalgaz boru hattı kurmaya karar verdiler.

DÜNYA - 2014-09-03 19:23:21

ABD’de dört enerji şirketi bir araya geldi ve 900 km’lik doğalgaz boru hattı kurmaya karar verdiler.

 

 


 

Dominion Resources, Duke Energy, Piedmont Energy ve AGL Resources adlı dört enerji şirketinin inşa etmeyi hedeflediği boru hattı, günlük 42 milyar metreküpün üzerinde doğalgaz taşıma kapasitesine sahip olacak. Atlantik kıyısı boyunca inşa edilecek  boru hattıyla Pensilvanya, Ohio ve West Virginia eyaletlerinde üretilen doğalgaz, ülkenin güney doğusunda yer alan eyaletlere de ulaşarak hizmete açılacak.


Lynn Good(Duke Energy'in CEO'su), yaptığı açıklamada, ‘Son 5 yılda, kömür yataklarımızın yarısını kapattık ve bu devam edecek. Biz, doğalgazın, elektrik üretimindeki rolünün önümüzdeki yıllarda artacağına inanıyoruz’ diye açıklama yaptı.


Fakat bu dört enerji şirketinin önünde bir engel var. Bu engel de FERC yani ABD Federal Enerji Denetleme Komisyonu.Teklif edilen boru hattı projesinin bu komisyon tarafından onaylanması gerekmektedir. Teklifi yapan şirketler, boru hattının 2018 yılında faaliyete geçmesini planlıyor. Projenin son yıllarda artan elektrik üretimine de katkıda bulunması öngörülüyor. ABD'nin elektrik üretiminde kömürün payı geçen yıllarda düşerken, doğalgazın payı kayda değer ölçüde yükselmişti.



Günün Diğer Haberleri