İçişleri Bakanlığı Son Bir Haftada Yapılan Operasyonlar Hakkında Bilgilendirme Yaptı! Son Bir Haftada 17 Terörist Etkisiz Hale Getirildi!

İçişleri Bakanlığı, Türkiye genelinde son bir haftada gerçekleştirilen operasyonlar hakkında bilgilendirme yaptı. Yapılan açıklamada son bir haftada terör örgütlerine yardım ve yataklık yapan 214 kişinin gözaltına alındığı belirtilirken, ülke genelinde 1-8 Mayıs tarihleri arasında yürütülen operasyonlarda, 17 teröristin etkisiz hale getirildiği açıklandı.

GÜNCEL - 2017-05-08 11:50:13

İçişleri Bakanlığı, Türkiye genelinde son bir haftada gerçekleştirilen operasyonlar hakkında bilgilendirme yaptı. Yapılan açıklamada son bir haftada terör örgütlerine yardım ve yataklık yapan 214 kişinin gözaltına alındığı belirtilirken, ülke genelinde 1-8 Mayıs tarihleri  arasında yürütülen operasyonlarda, 17 teröristin etkisiz hale getirildiği açıklandı. 

1 – 8 Mayıs arasında ülke genelinde yürütülen operasyonlar hakkında İçişleri Bakanlığı tarafından açıklama yapıldı. Jandarma Özel Harekat (JÖH), Jandarma Komando Birlikleri, Polis Özel Harekat (PÖH) ayrıca iç güvenlik operasyonları çerçevesinde yurt genelinde son bir haftada 417 operasyon gerçekleştirildiğinin belirtildiği açıklamada, örgüte yardım ve yataklık iddiasıyla 214 kişinin ele geçirildiği belirtildi. Açıklamanın devamında yurt genelinde operasyonlar kapsamında 4'ü ölü, 6'sı teslim, 7'si sağ olmak üzere toplam 17 teröristin etkisiz hale getirildiği de duyuruldu. 

DEAŞ’TAN 31 FETÖ/PDY İLE İRTİBATLI 891 KİŞİ GÖZALTINA ALINDI
Terör örgütü DEAŞ ile bağlantısı bulunduğu değerlendirilen 31 kişi de Yabancı teröristlerle mücadele kapsamında gözaltına alındı. Son bir haftada FETÖ/PDY ile mücadele kapsamında da 891 şüpheli, örgütle irtibatlı oldukları değerlendirilerek gözaltına alındı. 

SİBER SUÇLARLA MÜCADELE HAKKINDA AÇIKLAMA
İçişleri Bakanlığı'ndan haftalık bilgilendirme açıklamasında "FETÖ/PDY, PKK/TAK, DEAŞ gibi bölücü terör örgütleri başta olmak üzere terör örgütü propagandası yapan, bu örgütleri öven, terör örgütleri ile iltisaklı olduğunu alenen beyan eden, halkı kin, nefret ve düşmanlığa sevk eden, devlet büyüklerine hakaretlerde bulunan, devletin bölünmez bütünlüğüne ve toplumun can güvenliğine kast eden, nefret söylemleri içeren 261 sosyal medya hesabı ile ilgili çalışma yapılmış, tespit edilen 120 kişiden 41'i gözaltına alınmıştır" ifadeleri kullanıldı. 

 

Günün Diğer Haberleri