18 Yaşındaki Genç Kene Isırması Sonucu Hayatını Kaybetti!

Sivas’ın Zara İlçesinde yaşayan 18 yaşındaki Yusuf Bozok kene ısırması sonucu hayatını kaybetti. Kene ısırması sonucu Kırım Kongo Kanamalı Ateşi hastalığı başlayan Yusuf Bozok kurtarılamadı.

SAĞLIK - 2017-05-08 17:57:38

 Sivas’ın Zara İlçesinde yaşayan 18 yaşındaki Yusuf Bozok kene ısırması sonucu hayatını kaybetti. Kene ısırması  sonucu Kırım Kongo Kanamalı Ateşi hastalığı başlayan Yusuf Bozok kurtarılamadı. 

Sivas’ın Zara İlçesine bağlı olan Baharşeyh Köyü’nde yaşayan Yusuf Bozok boynuna 10 gün önce yapışan kenenin ısırmasından sonra hayatını kaybetti. 10 gün önce boynuna kene yapışan genç boynundaki keneyi kendisi çıkarıp atmıştı. Ancak birkaç gün geçmesiyle Yusuf Bozok’ta halsizlik ve mide bulantısı ile birlikte baş ağrısı başladı. 
Bu durum üzerine Bozok Devlet Hastanesine kaldırılan Yusuf Bozok, KKKA şüphesi ile Sivas Cumhuriyet Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesine sevk edilmişti. 18 yaşındaki gence 5 gün boyunca yoğun tedavi uygulandı ancak Yusuf Bozok uygulanan tüm müdahalelere rağmen kurtulamadı. 

KENEYİ ELLE TEMİZLEMEYİN

Hitit Üniversitesi Enfeksiyon Hastalıkları ve Klinik Mikrobiyoloji Anabilim Dalı Öğretim Üyesi Prof. Dr. Nurcan Baykam, KKKA hastalığının oldukça yayıldığını belirterek vatandaşlara önemli uyarılarda bulundu. Baykam yaptığı açıklamada,  “Aile hekimlerimiz ve doktorlarımız bu konuda duyarlılar ilgililer. Bu bulgularla gelen hastaları KKKKA açısından da değerlendiriyorlar. Buda KKKA’nın ilk aşamada tespit edilmesine neden oluyor. Yıllar içerisinde bu duyarlılık gittikçe arttı. Ama öyle durumlar oluyor ki hasta kene ile temasının hiç olmadığından bahsediyor. Bazen yanlış bilgide veriyor. Birkaç gün gecikmeler oluyor. Bu açıdan duyarlılığın artması şart. Ağır formda geldiğinde ilk müdahale yapılmadan gelen hastaları kaybedebiliyoruz. Bu aşamada yapılan bütün müdahaleler cevapsız kalabiliyor. Bu vücudun virüse verdiği tepkiyle ilişkili bu dönemdeki tedavilerin karşılık bulmadığı hastalar oluyor. Bu tür vakalarda olabildiğince en hızlı şekilde sağlık kuruluşlarına başvurmak çok önemli. Bazen vücudun verdiği tepkiyle de hastalar çok kısa zamanda ağırlaşabiliyor. Bazen erken geldiğini düşünen hastalarda ağır bir şekilde sağlık kuruluşuna başvurabiliyor” ifadelerini kullandı. 

 

Günün Diğer Haberleri