Antalya'da Çevreci Çift Dağ Evinde Silahla Vurulmuş Olarak Bulundu!

Antalya’da çevreci olarak tanınan ve bir çok sivil toplum kuruluşunda da görev alan Ali Ulvi Büyüknohutçu ile eşi Aysin Büyüknohutçu kendilerine ait dağ evinde ateşli silahla öldürülmüş olarak bulundu.

GÜNCEL - 2017-05-11 01:32:23

Antalya’da çevreci olarak tanınan ve bir çok sivil toplum kuruluşunda da görev alan Ali Ulvi Büyüknohutçu ile eşi Aysin Büyüknohutçu kendilerine ait dağ evinde ateşli silahla öldürülmüş olarak bulundu. 

Antalya’nın tanınmış isimlerinden olan, siyaset dünyasında uzun yıllar görev yapan, bazı sivil toplum kuruluşlarında da görev alan Ali Ulvi Büyüknohutçu ile eşi Aysin Büyüknohutçu, kendilerine ait dağ evinde ölü bulundu. Finike İlçesindeki dağ evinde ölü bulunan çiftin, bir süredir bölgede faaliyet gösteren mermer ocaklarına karşı yürüttüğü çevreci mücadele konuşuluyordu. 

KOMŞULARI ÖLÜ BULDU
Ali Ulvi Büyüknohutçu ve eşi Aysin Büyükhonutçu bir süredir Finike İlçesi Alacadağ bölgesinde yaşıyordu. Yakınları çiftten haber alamayınca, komşularını aradı. Komşuları kontrol etmek için çiftin evine gidince, kapıyı çaldı ancak açan olmadı. Daha sonra merdivenle balkondan eve giren komşular, çiftin hareketsiz bir şekilde yerde yattığını görünce hemen durumu sağlık ve jandarma ekiplerine bildirdi. Görgü tanıkları, Ali Ulvi Büyüknohutçu'nun evin iç kısmında eşi Aysin Büyüknohutçu'nun ise evin balkon kapısında cesedini bulduklarını ve hemen durumu jandarmaya bildirdiklerini söyledi. 

BÖLGEDE FAALİYET GÖSTEREN MERMER OCAKLARINA KARŞI MÜCADELE EDİYORDU
Antalya’da 1999 yılında yerel seçimlerinde DSP'nin Kepez Belediye Başkan adaylığının yanı sıra Genç Parti Antalya İl Başkanlığı yapan Ali Ulvi Büyüknohutçu, DSP İl Başkanlığı gibi siyasi çalışmalar da yapmıştı. Türk Kiracılar Derneği (KİRADER) Genel Başkanlığı ve Tüketiciyi Koruma Derneği (TÜKODER) Antalya Şube Başkanlığı görevlerini yürüttü. Büyüknohutçu, bölgede faaliyet gösteren mermer ocaklarına karşı yürüttüğü çevreci mücadeleyle tanınıyordu.

SOSYAL MEDYADAN 5 MAYIS GÜNÜ PAYLAŞIM YAPMIŞTI
Son olarak 5 Mayıs Cuma günü saat 02.00 sıralarında sosyal medyadan paylaşım yapan Ali Büyüknohutçu, bu paylaşımda 'Ali Babanın Çiftiği' olarak da adlandırdığı evinin hemen yakınındaki ormanlık alanda yangın çıktığını ve büyük bir facianın eşiğinden döndüklerini söylemişti. 

 

Günün Diğer Haberleri