İngiltere Şokta! Sağlık Sistemine Siber Saldırı Düzenlendi!

İngiltere siber saldırı şoku yaşıyor. Ülkenin bir bölgesinde düzenlenen siber saldırı sonucunda IT sistemi çöktü. Olası bir siber saldırıya karşı ülke genelinde alarm verildi.

DÜNYA - 2017-05-12 20:45:14

İngiltere siber saldırı şoku yaşıyor. Ülkenin bir bölgesinde düzenlenen siber saldırı sonucunda IT sistemi çöktü. Olası bir siber saldırıya karşı ülke genelinde alarm verildi. 

İngiltere'nin ulusal sağlık sistemi veri tabanına düzenlenen siber saldırı sonucunda ülkenin bir bölümünde sistem çöktü. Ülke genelinde bir saldırı olması ihtimaline karşı alarm durumuna geçildi. 

VERİ TABANINA ERİŞİM SAĞLANAMIYOR
Siber saldırı hakkında bir açıklama yapan İngiliz Ulusal Sağlık Sistemi NHS, başkent Londra’nın da aralarında bulunduğu Blackburn, Nottingham, Cumbria ve Hertfordshire bölgelerinde sağlık sisteminin veri tabanına erişim sağlanamadığını açıkladı. Siber saldırı nedeniyle sağlık sisteminin çöktüğünün belirtildiği açıklamada, NHS'e bağlı 16 kurumun siber saldırıdan etkilendiği açıklandı. İddialara göre siber saldırı düzenleyen kişiler, veri tabanına erişim için kullanıcılardan 300 dolar karşılığında dijital para birimi Bitcoin talep ediyor. Sorunun çözülmesi için NHS'in bilgi işlem uzmanları yoğun bir çalışma içerisine girdi. Ülke genelinde olabilecek bir siber saldırıya karşı da alarm verildi. 

HASTALARIN BİLGİLERİNİN SIZMAMASI İÇİN SİSTEMLER KAPATILDI
Ülke geneline yayılabileceği düşünülen siber saldırı için ilk olarak lokal sağlık merkezlerinde, kliniklerde ve hastanelerde telefon ve bilgisayar sistemleri kapatılarak hastaların veri tabanının sızdırılmaması için önlem alındı. Siber saldırıyı gerçekleştiren hackerlerin sağlık sistemini şifrelediği ve kullanıcılardan ödeme talep ettikleri belirtildi. 

 

Günün Diğer Haberleri