Bitlis'in Hizan İlçesine Bağlı Bazı Köylerde Sokağa Çıkma Yasağı İlan Edildi!

Bitlis Valiliği bir açıklama yaparak Bitlis'in Hizan İlçesine Bağlı Bazı Köylerde sokağa çıkma yasağı ilan edildiğini duyurdu.

GÜNCEL - 2017-05-14 19:32:47

Bitlis Valiliği bir açıklama yaparak Bitlis'in Hizan İlçesine Bağlı Bazı Köylerde sokağa çıkma yasağı ilan edildiğini duyurdu. 

Bitlis Valiliği tarafından yapılan açıklamada, 14 Mayıs saat 17.00'den itibaren Hizan'ın bazı mezralarında vatandaşların can ve mal güvenliğinin tesisi amacıyla, Olağanüstü Hal Kanunu'nun 11. maddesinin (a) ve (b) fıkrasına istinaden ikinci bir emre kadar sokağa çıkma yasağı ilan edildiği duyuruldu. 

BİTLİS’İN HİZAN İLÇESİNDE SOKAĞA ÇIKMA YASAĞI İLAN EDİLEN BÖLGELER ŞU ŞEKİLDE
Bitlis Valiliği tarafından yapılan açıklamada, sokağa çıkma yasağı ilan edilen bölgeler şu şekilde belirtildi; "Hizan'ın Kapısuyu köyü Dibek mezrası, Gayda köyü Arpalı mezrası, Akşar köyünün A. Klavuz ve Y. Klavuz, Düztepe, Çevrecik mezraları, Yedikardeş Nonivon bölgesi, Karaağaç mezrası, Horozdere köyü Akbaş mezrası, Horozdere köyü Bolga mezrası, Akdik köyü Hoçinik mezrası, Akşar köyü Pegoso mezrası, Pıroso Nazar mevkisi, Gayda köyü Akınca mezrası ve Gayda köyü Korigarı mezrası bölgesinde ikinci bir emre kadar sokağa çıkma yasağı ilan edilmiştir." 
Sokağa çıkma yasağı 14 Mayıs Pazar saat 17.00’den itibaren uygulanmaya başlandı. Sokağa çıkma yasağının neden ilan edildiği ve ne zaman kaldırılacağı konusunda ise bir açıklama yapılmadı. 

 

Günün Diğer Haberleri