FETÖ'den Tutuklanan Ünlü Baklavacı Serdar Seyitoğlu Serbest Bırakıldı!

FETÖ operasyonları kapsamında gözaltına alınan ve ardından da tutuklanan ünlü baklavacı Serdar Seyitoğlu tahliye edildi. Seyitoğlu, ''anayasal düzeni ortadan kaldırmaya teşebbüs etmek'' ve "silahlı terör örgütüne üye olmak'' suçlarından hakkında açılan davada yargılanıyordu.

GÜNCEL - 2017-05-16 18:11:33

FETÖ operasyonları kapsamında gözaltına alınan ve ardından da tutuklanan ünlü baklavacı Serdar Seyitoğlu tahliye edildi. Seyitoğlu, ''anayasal düzeni ortadan kaldırmaya teşebbüs etmek'' ve "silahlı terör örgütüne üye olmak'' suçlarından hakkında açılan davada yargılanıyordu. 

FETÖ soruşturmasında hakkında dava açılan ve tutuklu yargılanan Serdar Seyitoğlu, İstanbul 23. Ağır Ceza Mahkemesindeki duruşmada bugün savunmasını yaptı. İfadesinde Gaziantepli Habeş Seyitoğlu Baklava Şirketinde dış  ticaret müdürü statüsünde SGK'lı olarak çalıştığını söyleyen sanık Serdar Seyitoğlu şirketin babası ve tutuksuz yargılanan amcası Mustafa  Seyitoğlu'na ait olduğunu ve kendisinin imza yetkisi bulunmadığını söyledi. 

PLAKET İDDİALARINI REDDETTİ
Himmet verdiği ve fazla kurban bağışı yaptığı nedeniyle FETÖ elebaşı Fetullah Gülen tarafından kendisine plaket verildiğini kabul etmeyen Seyitoğlu, "Olmayan bir plaket yüzünden 7,5 aydır tutukluyum. Bu plaket,  emniyette Kimse Yok Mu Derneğinin plaketi olarak soruldu. İddianamede de  'Fetullah Gülen tarafından verilen özel plaket' şeklinde yazıldı. Aramalarda  böyle bir plaket bulunamamıştır. Çünkü yoktur." ifadelerini kullandı. 

AMERİKA’YA GİTTİM AMA FETULLAH GÜLEN’LE GÖRÜŞMEDİM
Seyitoğlu ifadesinde 5 defa Amerika’ya gittiğini ancak Fetullah Gülen’le hiçbir şekilde irtibat kurmadığını ve görüşmediğini söyledi. Hakkındaki suçlamaları kabul etmeyen Seyitoğlu, "Büyük kızım lösemi hastası. Bakımını annesi tek başına üstlenmiştir. Kanser hastası kızımın depresyona girmesi an meselesidir. Küçük çocuklarımın psikolojisi bozulmasın diye anneleri, 'Babanız yurt dışında' demektedir. Suçsuzluğumun ortaya çıkacağına eminim." dedi.

İFTİRA ATTILAR
Seyitoğlu şirketinin ortaklarından Tutuksuz yargılanan Mustafa Seyitoğlu da FETÖ suçlamasıyla 102 gün tutuklu kaldıktan sonra tahliye olduğunu ifade ederek, örgütün Bağcılar’daki evlerine yardımlar yaptığı ve söz konusu evlerin ihtiyaçlarını karşılamakla görevli mütevelli heyetinde yer aldığı iddiasını kabul etmedi. Mustafa Seyitoğlu, iddiayı dile getiren Mustafa Şenlik'i tanıdığını anlatarak, "Şirketlerimiz her yıl 50 tane işçi çıkarır ve yerine yenilerini alır.  Bu iftirayı atanların da bu kişiler olduğunu düşünüyorum." diye konuştu. Kendisinin tüm cemaatlere sempati beslediğini öne süren Seyitoğlu,  ancak hiçbir cemaate bugüne kadar üye olmadığını iddiasında bulundu.

 

Günün Diğer Haberleri