Erdoğan devlet başkanlarıyla buluştu

Halk tarafından seçilen 12. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, NATO zirvesi esnasında bir çok devlet adamıyla görüşmeler gerçekleştirdi. Erdoğan, Fransa Cumhurbaşkanı Hollande, Bulgaristan Cumhurbaşkanı Plevneliev ve İspanya Başbakanı Brey ve Prens Charles ile görüşmeler yaptı. Bugün ise Amerika Birleşik Devletleri Başkanı Barack Obama ile görüme yapacak.

DÜNYA - 2014-09-05 10:32:19

Halk tarafından seçilen 12. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, NATO zirvesi esnasında bir çok devlet adamıyla görüşmeler gerçekleştirdi. Erdoğan, Fransa Cumhurbaşkanı Hollande, Bulgaristan Cumhurbaşkanı Plevneliev ve İspanya Başbakanı Brey ve Prens Charles ile görüşmeler yaptı. Bugün ise Amerika Birleşik Devletleri Başkanı Barack Obama ile  görüme yapacak.

 

Dün Galler'de düzenlenen NATO Zirvesi'nde iştirak eden 12. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, devlet ve hükümet başkanlarıyla bir araya gelerek temaslada bulundu. İlk olarak Bulgaristan Cumhurbaşkanı Rosen Plevneliev ile 40 dakika görüşen Erdoğan, daha sonra Fransa Cumhurbaşkanı François Hollande’la buluştu. Erdoğan, Hollande görüşmesi ise 45 dakika yakın sürdü.

 

Ayrı bu görüşmelerin akabinde Cumhurbaşkanı Erdoğan, İspanya Başbakanı Mariano Rajoy Brey'i de kabul ederek bir görüşme gerçekleştirdi. Bu görüşme trafiğine ara vermeyen Erdoğan, öğle saatlerine doğru da Arnavutluk Başbakanı Edi Rama ve Letonya Cumhurbaşkanı Andris Berzins ile tek tek bir görüşme gerçekleştirdi.

 

NATO Zirvesi Temaslarında Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın yanından ayrılmayan, Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, Dışişleri Bakanlığı Müsteşarı Feridun Sinirlioğlu, Cumhurbaşkanlığı Genel Sekreter Yardımcılığına atanması beklenen Başbakanlık Müsteşar Yardımcısı İbrahim Kalın eşlik ederek yanından ayrılmadılar.

 

Dün, Ukrayna’daki son durumu konuşmak için Ukrayna Cumhurbaşkanı Petro Poroşenko görüşme yapması beklenen Erdoğan, ertelenen bu görüşmeyi bugün yapması bekleniyor.

Günün Diğer Haberleri