CHP’de salon krizi

CHP’de gerçekleşecek olan 18. Olağanüstü kurultay öncesi Muharrem İnce’den CHP yönetimine sert eleştiriler geldi. İnce, ‘Düğün salonunda kurultay olmaz’ dedi.

GÜNCEL - 2014-09-05 10:47:05

CHP’de gerçekleşecek olan 18. Olağanüstü kurultay öncesi Muharrem İnce’den CHP yönetimine sert eleştiriler geldi. İnce, ‘Düğün salonunda kurultay olmaz’ dedi.

 

CHP, Temmuz 2012'de yaptığı 34. Olağan Kurultay'ının akabinde bugün 18.olağanüstü kurultay yapılacak. Ancak adaylardan Muharrem İnce kurultay salonuna girmeden yine Kılıçdaroğlu'nu eleştirerek düğün salonunda kurultay yapılacağını söyledi.


Muharrem ince eleştirilerine devam ederek, bana neden aday oldunuz sorusuna net bir şekilde, ‘Düğün salonunda kurultay yapanlar için’ cevabını verdiğini dile getirdi. İnce Chp’nin halkla ilişkisinin kesildiğini belirterek, ‘Halka kapalı bir halk partisi olur mu? Önümüzdeki hafta tüm büyük salonlar boş. İnsanlar Türkiye'nin her yerinden geldiler ama salona giremediler. Bu sandıktan ruh çıkacak. Bu büyük bir yürüyüş. Bu AKP'yi Türkiye'nin kabusu olmaktan çıkaracağım. Bu yolun sonu Başbakanlıktır’ ifadeklerini kullandı.


Bugün sokağa sandığa koysa yüzde 90'la ben çıkarım şeklinde konuşan İnce, ‘1 milyon 200 bin üye de bana oy verir. 700 oyla genel başkan seçilirim’ dedi.  İnce daha sonra seçilirse yapacağı icraatlarını şöyle sıraladı, ‘10 gün içerisinde 1 milyon kişiyle miting düzenleyeceğim. İstanbul'da yıllarca konuşulacak bir miting yapacağım. Kaybedersem ki bunu düşünmüyorum. Ben CHP'nin milletvekiliyim. Parti Meclisi'nde herkesi kucaklayacak bir liste hazırlayacağım."


Günün Diğer Haberleri