15 Temmuz’a İlişkin En Kritik Dava Başlıyor! Davanın İlk Gününde Vatandaşlardan Urganlı Protesto!

15 Temmuz darbe girişimine dair en kritik dava başlıyor. Bugün 15 Temmuz gecesinde darbe girişiminde bulunan sözde yurtta Sulh konseyi üyeleri Sincan Cezaevinde hakim karşısına çıkacak. 221 sanığı olan davanın cuntacıları mahkemeye vatandaşların önünden geçerek götürülecek. 15 Temmuz hain darbe girişimine ilişkin en kritik davalar arasında olan ‘Genel Kurmay Karargahı Çatı Davası’ bugün itibari ile Ankara’da başlıyor.

GÜNCEL - 2017-05-22 11:55:43

15 Temmuz darbe girişimine dair en kritik dava başlıyor. Bugün 15 Temmuz gecesinde darbe girişiminde bulunan sözde yurtta Sulh konseyi üyeleri Sincan Cezaevinde hakim karşısına çıkacak. 221 sanığı olan davanın cuntacıları mahkemeye vatandaşların önünden geçerek götürülecek. 15 Temmuz hain darbe girişimine ilişkin en kritik davalar arasında olan ‘Genel Kurmay Karargahı  Çatı Davası’ bugün itibari ile Ankara’da başlıyor. 

15 Temmuz Darbe gecesi oluşturulan sözde Yurtta Sulh konseyi üyelerinden olan Akın Öztürk, Mehmet Dişli, Mehmet Partigöç ve Bilal Akyüz’ünde aralarında olduğu 221 sanıklı dava tutuklu olan tam 48 sanık 200 metrelik yol boyunca vatandaşın önünden geçirildi. 

Başkent Ankara’da görülecek olan dava için oldukça yüksek güvenlik önlemleri alındı. Sincan Cezaevinde görülecek olan dava için Sincan Cezaevinde kırmızı alarm verildi. Bugün itibari ile başlayan dava 16 Haziran’a kadar devam edecek. 

HALKIN ÖNÜNDEN GEÇİRİLDİLER ÜZERLERİNE URGAN ATILDI

Sözde yurtta sulh konseyi üyelerinin arasında olan Akın Öztürk, Mehmet Partigöç, Gökhan Şahin, İlhan Talu, Mehmet Dişli ve Gökhan Şahin Sönmezateş Sincan Ceza ve İnfaz Kurulundan jandarma komandoları ile çıkarıldı. Dava için cezaevinin önünde toplanan vatandaşlar ellerinde Türk bayrakları ile sanıkları protesto etti. Toplanan vatandaşlar sanıklar geçerken ‘İdam isteriz’, ‘Vatan hainleri’, ‘FETÖ’nün uşakları diye bağırdı. Protestolar esnasında sanıkların üzerine urgan atıldı. Aynı zamanda sanıklar arasında Cumhurbaşkanı Başyaveri Ali Yazıcı, Başbakanlık Özel Kalem Müdürlüğü görevlisi Muhammet Uslu ve Genelkurmay Başkanı Hulusi Akar’ın eski emir subayı olan Levent Türkkan’da bulunuyordu. Görülecek olan davada Cumhurbaşkanı Erdoğan ve Genelkurmay Başkanı Hulusi Akar ‘müşteki’ olarak yer alıyor. 

 

Günün Diğer Haberleri