Irak'ta Türkmenleri Taşıyan Minibüse Yanlışlıkla Ateş Açıldı!

Irak Tuzhurmatu'da bulunan bir kontrol noktasında Türkmen Reform Partisi taraftarlarını taşıyan minibüs tarandı. Yerel kaynaklar tarafından 'yanlışlıkla' yaşandığı belirtilen olayda, 22 yaşındaki bir kadının ağır yaralandığı öğrenildi.

GÜNCEL - 2017-05-27 13:56:42

Irak Tuzhurmatu'da bulunan bir kontrol noktasında Türkmen Reform Partisi taraftarlarını taşıyan minibüs tarandı. Yerel kaynaklar tarafından  'yanlışlıkla' yaşandığı belirtilen olayda, 22 yaşındaki bir kadının ağır yaralandığı öğrenildi. 

Türkmenlerin Irak’ta yoğun olduğu Tuzhurmatu bölgesinde yeni gelişmeler yaşandı. Süleyman Beg-Tuzhurmatu yolu üzerinde bulunan bir kontrol noktasında İlçedeki güvenlik güçleri tarafından Türkmenleri taşıyan minibüse ateş açıldı. 

TÜRKMEN REFORM PARTİSİ ÜYELERİNİ TAŞIYORDU
Türkmen Reform Partisi üyelerini taşıyan minibüsün bir kongre için Kifri ve Kelar'dan Erbil'e gitmek üzere yola çıktığı öğrenildi. Yerel kaynaklardan alınan bilgilere göre saldırı Yanlışlıkla gerçekleşti ve 22 yaşındaki bir kadın saldırıda ağır yaralandı. Tuzhurmatu asayişi subayı Suhal Necim olayın istenmeden yaşandığını dile getirerek, "Bir hafta önce IŞİD mensuplarının sivil kıyafetle ilçeye gireceği bilgisini aldık. Bu nedenle de başta kontrol noktaları olmak üzere sıkı bir uygulamaya geçtik. Minibüsün içinde bulunan 16 kişi de sorun yoktu. Minibüs harekete geçtikten sonra kontrol noktasında fotoğraf çektiklerini gördük. Minibüs dur ihtarına rağmen hareket etti. O sırada ateş açıldı. Olayda yaralan kadın hastaneye ulaştırıldı. Ateş açan görevlimiz de gözaltına alındı." ifadelerini kullandı. 

SON BİR YILDIR SAKİNDİ
Daha önce terör örgütü IŞİD tarafından ele geçirilen bölgede Şii Türkmenler ve Kürtler, kanlı terör örgütüne karşı birlikte mücadele etmişti. Daha sonra iki grup arasında da çatışmalar yaşanmış ve onlarca kişi hayatını kaybetmişti. Son bir yıldır ise bölgede sakin bir hava hakimdi. 

 

Günün Diğer Haberleri