Genelkurmay: Aramalara Son Verildi!

17 Ağustos’ta Kumburgaz sahilinden kiraladıkları deniz bisikletiyle suya açılan ve daha sonra denizde kaybolan 5 genç için sürdürülen arama çalışmalarına Genelkurmay’dan gelen talimatla son verildi.

GÜNCEL - 2014-09-06 18:02:54

İstanbul Kumburgaz’da kiraladıkları deniz bisikletiyle denize açılan 5 genç için yapılan arama çalışmalar Genelkurmay tarafından yapılan bir açıklamayla sonuçlandırıldı. Kaybolan gençlerin isimleri şu şekilde: Mikail Çelik, Serdar Demir, Doğan Demir, Şükrü Kahraman ve Yusuf Büyükizgi.

Yapılan aramaların ardından 24 Ağustos’ta Marmara Adası yakınlarında bulunan bir cesedin DNA testi sonucunda gençlerden Serdar Demir’e ait olduğu anlaşılmıştı.

            Serdar Demir’in Marmara Adası yakınlarında bulunması üzerine çalışmalar geniş bir alana yayıldı. Marmara Denizi’nin tamamı aramalara katılan Deniz Kuvvetleri, Sahil Güvenlik, AFAD, GEDDAD, MAG AME ve İstanbul İtfaiyesi’ne bağlı ekipler ve gönüllüler tarafından taranmasına rağmen diğer 4 gençten hiçbir haber alınamadı.

            Tüm aramların sonuçsuz kalması üzerine Genelkurmay Başkanlığı internet sitesinden yaptığı bir açıklama ile arama çalışmalarının sonlandırıldığını açıkladı. Açıklamada İstanbul / Kumburgaz, Kamiloba'da denizde kaybolan beş kişiden halen kayıp olan dört kişinin arama faaliyetine Sahil Güvenlik yüzer unsurları ile denizden, arama kurtarma helikopteri ile havadan devam edilmiş, ancak söz konusu şahıslara ait herhangi bir bulguya rastlanmamıştır. Arama kurtarma faaliyetine son verilmiştir.” denildi

Günün Diğer Haberleri