İşte Kılıçdaroğlu’nun PM Listesi

Chp’nin 18. Olağanüstü Kurultay’ında dün yaşanan kıyasıya Genel Başkanlık yarışının ardından ikinci gün ise Parti Maclisi’ne girme yarışı hız kazandı. Bugün tamamlanan Parti Meclisi aday başvurularının ardından Çarşaf listeye giren isimler belli olurken Kılıçdaroğlu’nun listesinde sürpriz isimler yer aldı.

SİYASET - 2014-09-06 19:48:39

CHP’nin 18. Olağanüstü Kurultay’ı Ankara Ticaret Odası(ATO) Kongre Merkezi’nde yapılıyor. Bugün ikinci gününde olan kurultayda dün genel başkanlık seçimi yapıldı. Yapılan konuşmalar ve oylamanın ardından Kemal Kılıçdaroğlu 740 oy alarak ikinci kez başkan seçildi. Rakibi Muharrem İnce ise 415 delegenin oyunu aldı.

Çarşaf Listeler Hazır

Dünkü seçimin ardından ikinci günde ise Parti Meclisi için seçim yapılıyor. 60 kişilik PM’ye seçilmek için kıyasıya rekabet eden isimlerin tamamı 610 kişi olarak açıklandı. Seçimde 3 Çarşaf liste de bulunan isimler PM’ye girebilmek için çalışmalarını sürdürüyor.

Kılıçdaroğlu’nun Listesi Belli Oldu

CHP’nin 18. Kurultayı’nda bir çok kişinin merakla beklediği Genel Başkan Kemal Kılıçdaroğlu’nun PM için hazırladığı “anahtar liste” de belli oldu.Kılıçdaroğlu’nun listesindeki isimlerde yer alan Mustafa Balbay, Tuncay Özkan, gazeteci Enis Berberoğlu ve eski Maliye Bakanı Zekeriya Tezel sürpriz isimler olarak değerlendirildi.

Kılıçdaroğlu’nun PM Listesi

CHP Lideri Kemal Kılıçdaroğlu'nun anahtar listesi belli oldu. İşte o isimler:

Saliha Sena Kadıgil 
Sena Kaleli
Ercan Karakaş
Haluk Koç
Durdu Özbolat
Ümran Köksüz
Bülent Kuşoğlu
Nihat Matkap
Ekrem Kerem Oktay
Gülseren Onanç
Kadir Gökmen Öğüt
İrfan Önal
Yasemin Öney Cankurtaran
Murat Özçelik
Tuncay Özkan
İhsan Özkes
Engin Özkoç
Faik Öztrak
Serpil Öztürk
Şafak Pavey
Şenal Sarıhan
Mehmet Ali Susam
Sezgin Tanrıkulu
Gürsel Tekin
Zekeriya Temizel
Bülent Tezcan
Erdoğan Toprak
Halit Toraman
Elif Uzunşimşek
Hüseyin Yaşar
İdris Yıldız
Candan Yüceer
Alaattin Yüksel
Gürkut Acar
Onursal Adıgüzel
Veli Ağbaba
Ezgi Akar
 Yakup Akkaya
Zeynep Altıok
Enis Berberoğlu
Tekin Bingöl
Rana Bozkurt
Volkan Canalioğlu
Cemal Canpolat
İlhan Cihaner
Aytun Çıray
Gül Çiftçi
Zeki Eker
Ahmet Ertuğrul
Levent Gök
Didem Gültekin
Fevzi Gümüş 

Bekaroğlu Bilmecesi

Dün yapılan kurultayda konuşan Muharrem İnce, Kılıçdaroğlu’na en çok parti meclisindeki isimlerin Cumhurbaşkanlığı seçiminde yeterince dinlendmediği üzerinden eleştirilerde bulunmuştu.Tüm isimlerin Kılıçdaroğlu tarafından yok sayıldığını ve Ekmeleddin İhsanoğlu’nu kendisi aday yaptığı için İnce yoğun eleştirilerde bulunmuştu.

Geçtiğimiz günlerde Saadet Partisi’nden CHP’ye geçen Mehmet Bekaroğlu’nunda partide böyle bir etki yapacağı yorumları kulislerde dolanırken Kılıçdaroğlu’nun Mehmet Bekaroğlu’nu ısrarla PM’ye sokmak istemesi partinin sol kesimi tarafından tepkiyle karşılandı.

 

Mehmet Bekaroğlu’nun PM’ye girmesi için Kılıçdaroğlu aday listede Bekaroğlu’na yer vermedi. Bunun yerine Bekaroğlu’nu Bilim Kültür ve Yönetim Platformu’ndan aday göstererek seçilmesini sağlamaya çalışacak. Toplamda 60 üyesi olacak PM'nin 52'sini delegeler seçecek. Bir de Bilim Kültür ve Yönetim Platformuna 8 isim seçilecek. Kılıçdaroğlu, bu şekilde Bekaroğlu'nun PM’deki yerini garantilemeye çalıştı.

Günün Diğer Haberleri