Galatasaray Adası Neden Yıkılıyor! İşte Galatasaray Adası'nda Yıkımın Nedeni!

Galatasaray Adası'nda bu sabah saat 07.00’de başlayan yıkım herkesi şok etti. Peki, Galatasaray Adası neden yıkılıyor? Galatasaray Adası bundan sonra kullanılmayacak mı?

GÜNCEL - 2017-05-28 12:11:12

Galatasaray Adası'nda bu sabah saat 07.00’de başlayan yıkım herkesi şok etti. Peki, Galatasaray Adası neden yıkılıyor? Galatasaray Adası bundan sonra kullanılmayacak mı?

Galatasaray Adası bu sabah saatlerinde yıkılarak tarihe karıştı. Adanın tamamı ekipler tarafından yıkıldı. Yıkıma neden olarak ise yanlış yapılaşma gösterildi. 

ÇEVİK KUVVET VE DENİZ POLİSİ ÖNLEM ALDI
Yıkım için bu sabah saat 07.00 sularında ekipler Galatasaray Adası’na geldi. Herhangi bir olumsuzluk yaşanmaması için karada çevik kuvvet ekipleri, denizde ise deniz polisi ve deniz zabıtası önlem aldı. Yoğun güvenlik önlemler altında adanın yıkımına başlandı.  

İŞ MAKİNESİ ARIZALANDI
Galatasaray Adası'nda yapılacak yıkım için İstanbul Büyükşehir Belediyesi ekipleri Heybelida Çıkartma gemisiyle iş makinesi getirdi. Ancak iş Makinesi arızalandı. Bu nedenle yıkıma ara verilerek saat 07.00’a kadar beklendi ve yeni iş makinesi getirilinde yıkım çalışmaları kaldığı yerden devam etti. 

İBB'DEN YIKIM AÇIKLAMASI
Galatasaray Adası'ndaki yıkım hakkında İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB) bir açıklama yaptı. İBB’den yapılan açıklamada, "İBB zabıta ve Boğaziçi İmar Müdürlüğü ekipleri, Kuruçeşme'de bulunan Galatasaray Adası'ndaki imara aykırı yapıları yıktı. İBB Başkanlığı Encümenince yıkım kararı verilmiş, söz konusu karara ilgililerince mahkeme yoluyla itiraz edilmiştir. Sırası ile İstanbul 4. İdare Mahkemesi, Danıştay 14. Dairesi ve en son tekrar Danıştay 14. Dairesinin 21.02.2017 tarihli kararı ile encümen kararı onanmış olup gerekli tebligatlar yapılmıştır. Zabıta ekipleri sabah saatlerinde yıkım çalışmalarına başladı" denildi. 

Günün Diğer Haberleri