İpek Soylu’dan Tarihi Başarı

Amerika Açık Tenis Turnuvası Genç Çiftler’de mücadele eden Türk tenisçi İpek Soylu partneri Jil Belen Teichmann ile birlikte şampiyon oldu ve ilk kez bir Grand Slam kazanarak Türk spor tarihinde bir ilke imza attı.

SPOR - 2014-09-07 15:37:00

Sezonun son Grand Slam turnuvası olan Amerika Açık’ta Türk tenisçi İpek Soylu partneri İsviçreli Jil Belen Teichmann ile birlikte Belaruslu Vera Lapko ve Slovak Tereza Mihalikova çiftini yenerek şampiyon oldu ve Türkiye’ye tenis alanında ilk Grand Slam şampiyonluğunu getirdi.

Bir çok favorinin ilk turlarda elendiği genç çiftler kategorisinde başarılı maçlar sonucu finalee kadar yükselen Soylu-Teichmann ikilisi rakiplerini tie-break sonucu 2-1 mağlup ederek şampyon oldular. Karşılaşmanın başında ise şiddetli yağış nedeniyle maça 1 saat ara verildi.

Karşılaşmaya verilen aranın ardından ilk sette kıyasıya bir mücadele yaşandı ve Soylu-Teichmann çifti ilk seti 7-5 kaybetti ve maçta 1-0 geriye düştüler. İkinci sette çok daha iyi bir oyun sergileyen İpek Soylu ve Jil Belen Teichmann çifti bu seti 6-2 kazanarak setlerde skoru 1-1’e getirdiler. Maçın son seti müthiş bir çekişmeye sahne olurken Soylu-Teichmann çifti tie-break sonunda kazanarak şampiyonluğa ulaştılar.

Henüz kariyerinin başında ve 18 yaşında olmasına rağmen Türk tenisinin gelecekteki en büyük yıldızı olması beklenen İpek Soylu geçen yıl yine aynı turnuvada çiftlerde yarı final oynama başarısını göstererek yine bir ilk yaşamıştı.

İpek Soylu’nun Başarıları

 

1996 doğumlu İpek Soylu Adana’da doğdu. Ailesinden gelen tenisseverlik ile birlikte çok küçük yaşta tenis oynamaya başladı. Şu anda Enka Spor Kulübü oyuncusu olan İpek Soylu daha önce 2012 yılında Wimbledon'da gençler kategorisinde mücadele etti, aynı turnuvada gençler kategorisi ana tabloda oynayan ilk Türk kadın tenisçi olma başarısını gösterdi. Nisan 2014'te Antalya'da düzenlenen ITF turnuvası finalinde  rakibi 'u 2-1 mağlup ederek kariyerindeki beşinci ITF şampiyonluğuna ulaştı.

Günün Diğer Haberleri