Diyanet'in Son Fetvası Şok Etkisi Yarattı! Diyanet: “Haram Parayla Hacca Gidilebilir”

Din İşleri Yüksek Kurulu, tarafından açılan ve dönem dönem tepki çeken fetvalarla gündeme gelen siteye gelen bir soruya Diyanet tarafından verilen cevap şok etkisi yarattı. Bir vatandaş tarafından sorulan “Haram yolla elde edilen kazançla yapılan hac geçerli midir?” sorusuna Diyanet, “Gidilebilir” yanıtını verdi.

GÜNCEL - 2017-06-03 01:58:24

Din İşleri Yüksek Kurulu, tarafından açılan ve dönem dönem tepki çeken fetvalarla gündeme gelen siteye gelen bir soruya Diyanet tarafından verilen cevap şok etkisi yarattı. Bir vatandaş tarafından sorulan  “Haram yolla elde edilen kazançla yapılan hac geçerli midir?” sorusuna Diyanet, “Gidilebilir” yanıtını verdi. 

Diyanet tarafından verilen cevapta, “İslam dini kişilerin meşru işlerle uğraşmalarını ve geçimlerini helal yollardan elde etmelerini ister” ifadeleri kullanılırken cevabın devamında Haram para ile gidilen haccın geçerli olacağı belirtildi. Diyanet açıklamasında, haram paranın daha sonra yoksullara ve hayır kurumlarına verilmesi gerektiği ve tövbe edilmesi gerektiği de belirtildi. 

“HARAM PARAYLA HAC”
Din İşleri Yüksek Kurulu’nda soruların yanıtlandığı web sitesine gelen “Haram yolla elde edilen kazançla yapılan hac geçerli midir?” sorusu ve Diyanet tarafından verilen cevap dikkat çekti. Diyanet bu soruya, “Gayrimeşru yolla elde edilen para ile hac etmek uygun değildir. Asıl olan, ibadetlerin helal parayla yapılmasıdır. Bununla birlikte haram parayla hacca giden kişinin haccı sahih olup, üzerinden hac yükümlülüğü kalkmış olur. Ancak, gayrimeşru kazancın sorumluluğundan kurtulmak için, bu malı yoksullara veya hayır kurumlarına vererek elden çıkarması ve bir daha işlememek üzere tövbe etmesi gerekir.” yanıtını verdi. 

 

Günün Diğer Haberleri