Başbakan Yıldırım Açıkladı: Rakka Operasyonu 2 Haziran Gecesi Başladı!

Başbakan Binali Yıldırım, daha önce planlanan Rakka operasyonunun 2 Haziran'ı 3 Haziran'a bağlayan gece başladığını açıkladı.

GÜNCEL - 2017-06-04 15:08:23

Başbakan Binali Yıldırım, daha önce planlanan Rakka operasyonunun 2 Haziran'ı 3 Haziran'a bağlayan gece başladığını açıkladı. 

Daha önce planlanan ve Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın da her an başlayabilir dediği Rakka operasyonunun 2 Haziran'ı 3 Haziran'a bağlayan gece başladığı, Başbakan Binali Yıldırım tarafından açıklandı. Ayrıca, Başbakan Binali Yıldırım ABD'nin bu konuda gerekli bilgilendirmeyi operasyon öncesinde yaptığını da açıkladı. 

BASIN AÇIKLAMASI YAPTI
Dün Çankaya Köşkü’nde medya temsilcileriyle buluşan Başbakan Binali Yıldırım, basın mensupları ile iftar yemeği yedi. İftarda Başbakan Yardımcısı Numan Kurtulmuş da hazır bulundu. Ramazan mesajlarını veren Yıldırım, geçtiğimiz hafta hayatını kaybeden Yeni Şafak gazetesi yazarı Akif Emre ile damadı tarafından bıçaklanarak öldürülen Yeni Akit gazetesinin Genel Yayın Yönetmeni Kadir Demirel'e Allah’tan rahmet, yakınlarına da başsağlığı diledi. 

“MEDYASIZ SİYASET, SİYASETSİZ MEDYA OLMAZ”
Başbakan Binali Yıldırım, siyasetçilerin ve medya mensuplarının hayatlarının, kaderinin ve mesailerinin benzer olduğunu dile getirerek, "Birbirimize çok ihtiyacımız var. Medyasız siyaset, siyasetsiz de medya herhalde düşünülemez." dedi. 

RAKKA OPERASYONU BAŞLADI
Başbakan Yıldırım’a iftarda Rakka operasyonu da soruldu. Yıldırım herkesi şok eden bir açıklama yaparak, "2 Haziran'ı 3 Haziran'a bağlayan gece daha önce planlanan Rakka operasyonu başlatıldı. Bu konuda Amerika Birleşik Devletleri gerekli bilgilendirmeyi operasyon öncesinde yaptı." ifadelerini kullandı. Başbakan Binali Yıldırım, Rakka operasyonunda Türkiye'nin, ABD'nin uyguladığı yönetimi tasvip etmediğini ve bunun bir sır olmadığını belirterek, "Bu konuda her düzeyde rahatsızlığımızı ifade ettik ancak onlar bize, 'Bunun bir seçim olmadığını, mecburiyet olduğunu ve bu operasyon sonrası PYD/YPG ile ilişkilerin uzun süreli devam ettirilmeyeceğini, taktiksel bir iş birliği olduğunu' ifade ettiler ve bize gereken güvenceleri verdiler. Verilen güvence ne? Burada kullanılacak silahların daha sonra ülkemizde terör gruplarının eline geçmemesi ve terör faaliyetlerinde güvenlik güçlerimize, vatandaşlarımıza karşı kullanılma ihtimalinin doğmaması. Bunu özellikle takip edeceklerini ifade ettiler." dedi. 

 

Günün Diğer Haberleri