Merkel: ‘Bize güvenin’

GÜNCEL - 2014-09-08 12:07:03

Dışişleri Bakanı Çavuşoğlu, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın NATO Zirvesi'nde dinleme skandalıyla ilgili liderlerle konuştuğunu söyleyerek konuşmalar hakkında bilgiler verdi.

 

12. Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın Almanya Başbakanı Angela Merkel ile görüşmesinde Alman istihbaratının dinlemelere ilişkin iddiaların gündeme geldiğini, Merkel'in ‘Bu konuda bize güvenmenizi istiyoruz’ dediğini aktaran Çavuşoğlu, ‘Almanya ve ABD istihbaratlarının Türkiye'yi dinlediği iddialarına ilişkin hassasiyetin NATO Zirvesi'nde gündeme geldiğini, ‘Sayın Erdoğan’nın, bu konuları basın aracılığıyla değil doğrudan konuşmayı tercih ettiğini ilgili ülkelerin liderlerine iletmiştir" diye konuştu.

 

Almanya’nın Türkiye’yi dinlemesi gündeme bomba gibi düşmüş, ortalık bir anda karışmıştı. İki ülke arasındaki gerilimin artmaması için çalışmalar başlamış ortalık az da olsa sakinleşmişti. En son olarak NATO zirvesinde bir araya gelen iki ülkenin liderleri bu konu hakkında derinlemesine bir görüşme gerçekleştirdiler. Ve nelerin olacağı kısa zaman içerisinde ortaya çıkacaktır.

Günün Diğer Haberleri