62. Hükümet Anıtkabir’de

TBMM’de yapılan oylamada güvenoyu alan 62. Hükümet tüm üyeleriyle birlikte Anıtkabir’i ziyaret etti.

GÜNCEL - 2014-09-08 14:17:41

Başbakan Ahmet Davutoğlu’nun başkanlığında geçtiğimiz hafta sonu Meclis’teki güvenoylamasından güvenoyu alarak çıkan hükümet üyeleri bugün Anıtkabir’i ziyaret etti.

Başbakan Davutoğlu ve kabine üyeleri Aslanlı Yol’dan Anıtkabir’e giriş yaptılar ve Başbakan Davutoğlu üzerinde “Türkiye Cumhuriyeti 62. Hükümeti” yazılı çelengi Atatürk’ün mozolesine bıraktı.

Ardından Miisak-ı Milli Kulesi’ne geçiş yapan Başbakan Davutoğlu Anıtkabir Özel Defteri’ne şu cümleleri yazdı:

"Gazi Mustafa Kemal Atatürk, Türkiye Cumhuriyeti 62. Hükümeti, 'den güvenoyu alarak göreve başlamış bulunmaktadır. Hükümet üyelerimizle beraber bize bağımsız devlet bırakan bütün gazi ve şehitlerimize, insanımıza ve ülkemize hizmet eden bütün büyüklerimize şahsınızda minnet ve şükranlarımızı arz etmek için huzurunuzdayız.
      
Cumhuriyetimizin 100. yılında ülkemizi, dünyanın en itibarlı ve en güçlü ülkeleri arasına katabilmek, insan hak ve özgürlüklerini tam bir demokrasiyle, insanımıza yaşatabilmek, adaletin Türkiye Cumhuriyeti'nin istinasız bütün vatandaşlarını kuşatmasını sağlayabilmek için azami gayretle çalışacağımıza, tarihin şahitliğinizde ve sizin huzurunuzda hükümetimiz adına söz veriyorum. Büyük minnet ve şükranla."

Günün Diğer Haberleri