Ünlü İşadamı Adnan Kaşıkçı 82 Yaşında Hayatını Kaybetti! Adnan Kaşıkçı Kimdir?

Parkinson nedeniyle İngiltere’de tedavi gören Suudi Arabistanlı silah tüccarı ve milyarder iş adamı Adnan Kaşıkçı 82 yaşında hayatını kaybetti.

GÜNCEL - 2017-06-07 01:22:21

Parkinson nedeniyle İngiltere’de tedavi gören Suudi Arabistanlı silah tüccarı ve milyarder iş adamı Adnan Kaşıkçı 82 yaşında hayatını kaybetti. 

Suudi Arabistanlı milyarder iş adamı Adnan Kaşıkçı uzun süreden bu yana İngiltere’nin başkenti Londra’da Parkinson nedeniyle tedavi görüyordu. Ünlü iş adamının tedavi gördüğü hastanede, 82 yaşında hayatını kaybettiği öğrenildi. Kaşıkçı'nın ailesi de ölüm haberinin doğru olduğunu açıkladı. 

ÜNLÜ İŞ ADAMI ADNAN KAŞIKÇI KİMDİR?
Ünlü iş adamı Adnan Kaşıkçı, Mekke’de 1935 yılında zengin bir ailenin çocuğu olarak doğdu. Saray doktoru olan babası Kral İbni Suud I'in, Kaşıkçı’yı Mısır'da İskenderiye'de elit bir okula gönderdi. Kaşıkçı, 17 yaşında ABD'de Kaliforniya Devlet Üniversitesi'nde ekonomi bilimlerinde eğitim görmeye başladı. Daha sonra da Palo Alto'da bulunan Stanford Üniversitesi'ne geçerek eğitimine burada devam etti. Adnan Kaşıkçı, büyük servetini silah ticareti üzerinden kazandı. Dünyanın en zengin kişileri arasında yer aldığında ise 1970 ve 1980'li yıllardı. Adnan Kaşıkçı, özellikle 1980'lerde sık sık Türkiye’ye gelip gitmesi ile Türkiye’de de ünlü bir isim haline gelmişti. Adnan Kaşıkçı, Filipinler'in eski lideri Ferdinand Marcos ile ilişkisi nedeniyle bazı suçlamalara maruz kalmış ve bu nedenle de bir süre İsviçre’de hapis yatmıştı. 

MAGAZİN DÜNYASINDA DA TANINIYORDU
Adnan Kaşıkçı hem iş dünyasının hem de magazin dünyasının tanınmış isimleri arasında yer alıyordu. Bir dönem dünyanın en büyük yatlarından birine sahip olması ile de gündeme gelmişti. 86 metre olduğu öğrenilen yatı son olarak ABD Başkanı Donald Trump satın aldı. 

 

Günün Diğer Haberleri