Harvard’a Rekor Bağış

Dünya’nın en büyük en iyi üniversitelerinden birisi kabul edilen Harvard Üniversitesi 350 milyon dolarla 378 yıllık tarihinin en büyük bağış parasını aldı bu alanda bir rekor kırdı.

EKONOMİ - 2014-09-08 17:02:58

Hong Kong’lu Chan Ailesi’nin bağışçı olarak duyurulmasının ardından mağış miktarının tek seferde 350 milyon dolar olduğu açıklandı. Bağışın 2018 yılına kadar toplam olarak 450 milyon dolara yükselebileceği öğrenildi.Chan Ailesi’nin yaptıpı bağış Harvard Üniversitesi Kamu Sağlığı Bölümü’ne yapıldığı belirtildi. Aynı zamanda Amerika’nın da en zengin üniversitelerinden biri olan Harvard bu bağışla önemli bir gelir elde etmiş oldu.

 

Gerald ve Ronnie Chan kardeşler bağışı babaları TH Chan adına yaptılar. Chan ailesi 3 milyar dolarlık servetleriyle Forbes’a göre Hong Kong’un en zengin 17. kişileri.  Ailenin Hang Lung isimli büyük bir emlak şirketi bulunuyor. Cumhurbaşkanı ’ün oğlu Mehmet Emre Gül de Harvard'dan mezun olmuştu. Öte yandan Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın oğlu Bilal Erdoğan da Harvard'da yüksek lisans yapmıştı. 

Günün Diğer Haberleri