İngiliz Sterlininde kan kaybı

İngiltere’nin parası değer kaybetmeye devama ediyor. Sterlin değeri son 10 ay’ın en düşük seviyelerine kadar geriledi. İskoçya’da dün yayınlanan ankette bağımsızlık destekçilerinin yüzde 51’e kadar yükselmesi İngiliz Sterlin’nindeki düşüşün ana nedeni oldu.

DÜNYA - 2014-09-08 17:37:25

İngiltere’nin parası değer kaybetmeye devama ediyor.  Sterlin değeri son 10 ay’ın en düşük seviyelerine kadar geriledi. İskoçya’da dün yayınlanan ankette bağımsızlık destekçilerinin yüzde 51’e kadar yükselmesi İngiliz Sterlin’nindeki düşüşün ana nedeni oldu.

 

 


Sunday Times gazetesinde 18 Eylül tarihinde yapılacak olan İskoçya referandumuna ilişkin YouGov anketinde bağımsızlık yanlılarının yüzde 51, karşıtlarının ise yüzde 49 olarak açıklanmasının ardından bugün sabah saatlerinde İngiliz sterlin yüzde 1 değer kaybederek, 1,6159 dolarla son 10 ayın en düşük seviyesini gördü.

 

İngiliz Sterlini avro karşısında da düşünü sürdürdü. Ekonomistler bunun sürmesi halinde İngiliz ekonomisinde sıkıntıların baş göstermesinin kaçınılmaz olduğunu söylüyorlar. İngiliz Sterlini Avro karşısında yaklaşık yüzde 1 oranında değer kaybederek 1,2480 avroya geriledi.


Geçen hafta açıklanan İskoçya referandumuna yönelik  ankette bağımsızlık yanlıları yüzde 47 oranında açıklanırken, en son açıklanan ankette bağımsızlık yanlıları yüzde 51 ile ilk kez bağımsızlık karşıtlarını geçmiş oldu.


İngiltere’de sabah saatlerinden itibaren anketin İskoçya merkezli şirketlerin hisselerine de yansıması olumsuz olduğu açıklandı.


Günün Diğer Haberleri