ABD Açık’ta Şampiyon Serena Williams

Amerika Açık tenis turnuvası tek kadınlar finalinde rakibi Caroline Wozniacki’yi 6-3’lük setlerle 2-0 yenen Serena Williams 6. Kez ABD Açık’ta şampiyon oldu.

SPOR - 2014-09-08 19:50:28

Amerika’nın New York şehrinde düzenlenen ve sezonun son Grand Slam turnuvası olan Amerika Açık kadınlar finalinde Danimarkalı Caroline Wozniacki ile bu turnuvanın son iki sezonda şampiyonu olan Amerikalı Serena Williams karşı karşıya geldi.

Maça etkili başlayan ve maç boyunca toplam 28 ace (servis sayısı) atan Serena Williams ilk seti 6-3 kazandı.

İkinci sete daha hızlı başlayan Danimarkalı raket olurken Williams cevap vermekte gecikmedi ve bu setide 6-3’lük skorla kazandı ve üst üste 3. Kariyerinin ise 6. Amerika Açık şampiyonluğunu elde etti.

Bu sezon geride kalan 3 Grand Slam turnuvasında başarı elde edemeyen Serena Williams sezonu şampiyonlukla kapatırken kariyerinin teklerde 18. Grand Slam şampiyonluğunu elde etti.

 

Maçın ardından açıklamalarda bulunan Serena Williams “Bu sezon başı performansımdan memnun değildim. Ancak bu şampiyonluk için bir yıl çalıştım ve sonunda kazandım. Çok zor bi maç oldu ama kazandığım için çok mutluyum.” şeklinde konuştu.

Günün Diğer Haberleri