12 Dev Adam Dünya Şampiyonasına Veda Etti

Dünya Kupası çeyrek finalinde Litvanya ile karşılaşan A Milli Basketbol Takımımız rakibine 73-61 yenilerek turnuvaya veda etti.

SPOR - 2014-09-09 20:44:31

FIBA Dünya Kupası'nda çeyrek final mücadelesinde Türkiye ile Litvanya karşı karşıya geldi. 

 

Takımımız maça Ender Arslan, Sinan Güleri Emir Preldzic, Kerem Gönlüm ve Ömer Aşık beşiyle başladı. Maça iyi başlayan milli takım ribaundlar etkisiz olmasına rağmen hücumdaki etkili oyunu ile ilk 5 dakikayı 14-6 önde tamamladı. İlk periyodun son 5 dakikasında hücum tempomuzun düşmesi savunmayada yansıdı. Buna rağmen ilk periyot Türkiye'nin 18-13 üstünlüğü ile geçildi.

 

İkinci çeyrekte Darius Lavrinovic'in üçlükleri farkı bir sayıya indiren Litvanya karşısında 12 Dev Adam Sinan'la karşılık vermeye çalışmasına rağmen boş üçlükleri kaçıran milli takımımız ilk devreyi 33-28 geride tamamladı.

 

İkinci yarıya Litvanya'nın basketiyle başlandı. Fakat A Miili Takım ard arda basketlerle farkı kapatıp öne geçti. Ender Arslan'ın da savunmada hareketlenmesiyle hücumda sıkıntı yaşayan Litvanya yine Lavrinovic^le sayılar üreterek öne geçti. Üçüncü çeyrek Litvanya'nın son saniyede bulduğu tartışmalı 3 sayılık basketiyle 47-44 rakip takımın üstünlüğü ile bitti.

 

Son periyotta 12 Dev Adam karşısında Litvanya Milli Takımı 3 sayılık basketlerle skorda farkı yavaş yavaş açmaya başladı. Seibutis ve Maciulis'in üçlükleri ile fark 11 sayıya kadar yükseldi. Daha önceki maçlarda örneklerini gördüğümüz geri dönüşü güçlü rakibi karşısında bu kez başaramayan A Milli Basketbol Takımımız maçı 73-61 kaybetti ve çeyrek finalde elendi.

 

Ömer Aşık 11 sayı, 10 ribaund, 2 asist, 2 blok, Emir Preldzic 10 sayı, 4 ribaund, 5 asist, 3 top kaybı, 3 top çalma, Kerem Gönlüm 11 sayı, 9 ribaund, 2 asist, Ender Arslan 12 sayı, Sinan Güler 9 sayı ile oynadı. Litvanya'da 6 oyuncu çift hanelere ulaşırken Seibutis 19, Pocius 13, Valanciunas 12 sayı üretti.

Günün Diğer Haberleri