Yeni Mavi Marmara yolda

Mavi Marmara bir kez daha yola çıkıyor.İHH İnsani Yardım Vakfı yetkilileri, İsrail'in Gazze'ye uyguladığı ablukayı delmek için Özgürlük Filosu’nun Gazze'ye yol alacağını açıkladı.

GÜNCEL - 2014-08-19 14:11:34

Özgürlük Filosu Koalisyonu, İHH İnsani Yardım Vakfı ve 12 ülkeden gelen aktivistlerin katılımıyla bir toplantı gerçekleştirdi. İki gün süren toplantıda Gazze ile ilgili kararlar alındı.

 

İnsan Hak ve Hürriyetleri İnsani Yardım Vakfı yetkilileri Filistin halkının özgürleşmesi için Gazze'ye yeniden yelken açacaklarını açıkladı. Vakıf yetkilileri Akdeniz'de ve birçok yerdeki limanların Gazze ile "kardeş liman" ilan edileceğini belirtti.

 

Yetkililer, gemilerin gelecek aylarda denizde ve bazı limanlarda eylem yapmak için hazırlıklara başladığını ifade etti. Eylemlerle Gazze deniz yollarının açılması ve Filistinlilerin deniz yoluyla giriş ve çıkışlarının kolaylaştırılması amaçlanıyor. Dünya halklarının da desteğini alan filonun, büyük bir dayanışmanın yansıması olması bekleniyor.

 

Toplantıda “Gazze'nin yeniden özgürleşmesi için bütün dünya halklarının  Gazze'deki ablukayı delmesi ve Gazze'ye yeniden yelken açılması gerektiğine kanaat getirilmiştir. Birleşmiş Milletler'in Filistin halkı ile dayanışma yılı olan 2014 boyunca Gazze'ye yeniden yol almayı planlıyoruz" denildi.

 

2010 yılında Gazze'ye insani yardım götüren filo Uluslararası sularda İsrail askerleri tarafından saldırıya uğramış, yapılan baskın sonrasında 9 kişi öldürülmüş, 30 kişi de yaralanmıştı.

 

Kaynak: İHH

Günün Diğer Haberleri