Aydın Kuşadası'nda Bir Anaokulunda 22 Öğrenci Yemekten Zehirlendi!

Aydın'ın Kuşadası ilçesinde bulunan bir anaokulunda 22 çocuk yedikleri yemekten zehirlenerek hastaneye kaldırıldı. Yaşları 3 ile 6 arasında değişen çocukların tedavileri devam ediyor.

GÜNCEL - 2017-06-19 21:13:20

Aydın'ın Kuşadası ilçesinde bulunan bir anaokulunda 22 çocuk yedikleri yemekten zehirlenerek hastaneye kaldırıldı. Yaşları 3 ile 6 arasında değişen çocukların tedavileri devam ediyor. 

Son bir aydır Manisa’da kışlalarda görülen zehirlenme vakalarının ardından bu defa da Aydın Kuşadası'nda bir anaokulunda 22 öğrenci yedikleri yemekten zehirlendi. Öğlen yemeğinde öğrencilere verilen tavuk, pilav ve ayranın ardından çok sayıda öğrenci fenalaştı. Anaokulunda toplam 100 öğrenci olduğu öğrenilirken, bazı öğretmenlerde ve çok sayıda öğrencide kusma ve zehirlenme belirtileri görülmeye başlandı. Zehirlendikleri düşünülen öğrenciler Kuşadası Devlet Hastanesi, Özel Kuşadası Hastanesi ve Özel Gözde Hastanesine kaldırıldı. 

DURUMU AĞIR OLAN ÇOCUKLAR VAR
Zehirlenen çocuk ve öğretmenlerden 56 kişi hastanelerde ayakta tedavi edildi. Bazı çocukların ise durumunun ağır olduğu öğrenildi. Kuşadası Devlet Hastanesinde tedavi gören beş çocuğun ise durumunun daha da ağırlaştığı ve ambulanslarla Aydın Devlet Hastanesine sevk edildikleri öğrenildi. 

YEMEKTEN ZEHİRLENDİKLERİ KESİNLEŞTİ
Çocukların hastanelerde yapılan ilk incelemelerinde yedikleri öğle yemeğinden zehirlendikleri öğrenildi. Kesin sonucun ise çocuklara verilen yemekten alınacak numuneler ve tahliller sonucunda belli olacağı açıklandı. 

YEMEKLERİ YAPAN AŞÇI GÖZALTINDA 
Söz konusu anaokulu yönetimi, yemeklerin okulda yapıldığını ve bu nedenle çocukların yemekten zehirlenmelerinin mümkün olamayacağını, sudan şüphelendiklerini söyledi. Kuşadası Emniyet Müdürlüğü ekipleri tarafından velilerin suç duyurusu üzerine anaokulunun 32 yaşındaki aşçısı N.Y. gözaltına alındı. Savcılığın talimatı üzerine Kuşadası Toplum Sağlığı Merkezi Müdürlüğü yetkilileri ile Kuşadası Emniyet Müdürlüğünden oluşturulan bir ekip, anaokulundaki yemek ve içeceklerden numune aldı.

Günün Diğer Haberleri