Gazze’ye Uzanan Yardım Eli

Bağımsızlık referandumu sonrası İskoçya’da bağımsızlık isteyen ve istemeyenlerin oranı bir birine çok yakın gözüküyor.

GÜNCEL - 2014-09-10 13:47:20

Başbakanlık tarafından İsrail saldırıları sebebiyle zor günler geçiren Filistinlilere yönelik 18 Temmuz'da başlatılan yardım kampanyası sona erdi. Kampanya kapsamında Gazze için 56 milyon lira toplandı.

 

Diyanet İşleri Başkanlığı'nca koordine edilen kampanya kapsamında 5 Eylül itibarıyla 55 milyon 865 bin lira toplandı. Gazze Şeridi'ne düzenlenen askeri harekatta barınma, açlık, susuzluk ve sağlık problemleri yaşayan Filistinlilere yönelik düzenlenen kampanyaya Türk lirası, dolar, avro ve sterlin ile SMS yoluyla bağışta bulunuldu.

Hayırseverler kampanyaya 103 bin 854 SMS atarak destek verdi.

 


STK’LAR DA GAZZE’YE YARDIM ETTİ

Öte yandan, başta İHH olmak üzere birçok Sivil Toplum Kuruluşları da Gazze’ye yardım eli uzattı. Bu kapsamda  Memursen Genel Başkanı Ahmet Gündoğdu, "Hayırseverler, açtığımız 2406'ya bir kısa mesaj göndererek Gazze için 5 TL'lik yardımda bulunabilirler. Toplanan yardımlarla okulların, hastanelerin, camilerin ve evlerin onarılması için görev alacağız. Öncelikli hangisiyse önce ona başlayacağız. Hazırladığımız raporda okul öncelikli olursa, Gazze'ye Mehmet Akif İnan Mescid-i Aksa Okulu yapacağız, eğer hastane okuldan öncelikliyse Memur-Sen Şifa Hastanesi yapacağız” diye açıklama yaptı.

 


Günün Diğer Haberleri