İstanbul Valiliği LGBTİ Üyelerinin 25 Haziran Günü Yapacağı Yürüyüşe İzin Vermedi!

İstanbul Valiliği, 25 Haziran 2017 Pazar günü saat 17.00'de LGBTİ üyeleri tarafından Taksim Meydanı'nda yapılması planlanan yürüyüşe izin vermedi.

GÜNCEL - 2017-06-24 13:00:21

İstanbul Valiliği, 25 Haziran 2017 Pazar günü saat 17.00'de LGBTİ üyeleri tarafından Taksim Meydanı'nda yapılması planlanan yürüyüşe izin vermedi. 

LGBTİ üyelerinin bayramın birinci günü Taksim Meydanı’nda yapmayı planladığı onur yürüyüşüne İstanbul Valiliği’nden izin çıkmadı. 

İSTANBUL VALİLİĞİ’NDEN AÇIKLAMA
İstanbul Valiliği yazılı bir açıklama yaparak, bazı basın organları, internet siteleri ve sosyal medyada LGBTİ üyelerinin "Onur Yürüyüşü" adı altında bir yürüyüş için 25 Haziran 2017 Pazar günü saat 17.00'de Taksim Meydanı’nda buluşmak üzere çağrı yapıldığını belirtti. 

BAŞVURU USULÜNE UYGUN DEĞİL
İstanbul Valiliği açıklamasının devamında Taksim Meydanı ve çevresinin valilik tarafından ilan edilen toplantı ve gösteri yürüyüşü alanları arasında bulunmadığına dikkat çekilerek, başvurunun da usulüne uygun olarak yapılmadığına değinildi. Valilikten yapılan açıklamada, LGBTİ üyelerinin "Onur Yürüyüşü" çağrısına sosyal medya platformlarından büyük tepki geldiğine de değinildi. 

GÜVENLİK İÇİN İZİN VERİLMEYECEK
İstanbul Valiliği açıklamasında, "Valiliğimizce yapılan değerlendirme sonucunda, düzenlenmek istenen yürüyüşün başta katılımcılar olmak üzere vatandaşlarımızın ve gezi amacıyla bölgede bulunacak turistlerin güvenliği ve kamu düzeni gözetilerek, anılan gün ve öncesi ve sonrasında düzenlenmesine izin verilmeyecektir. Kıymetli İstanbullu hemşehrilerimizin bu tür çağrılara itibar etmemeleri, güvenlik güçlerinin bu hususta yapacağı çağrı ve uyarılara riayet ederek yardımcı olmaları önem arz etmektedir." ifadelerini kullandı. 

 

Günün Diğer Haberleri