İş Güvenliği Eyleminde Güvenliksiz İşçi Korkuttu

Son günlerde artan iş kazalarına dikkat çekmek için ENERJİ-SEN üyesi bir grup BEDAŞ işçisi, SGK İl Müdürlüğü’ne bağlı Şişli’deki binada eylem yaptı. Ancak binanın 7'inci katında cam silen bir işçinin hiç bir güvenlik önlemi olmadan çalışması ilginç görüntülerin ortaya çıkmasına sebep oldu.

GÜNCEL - 2014-09-11 00:53:32

Enerji-Sen üyesi bir grup işçi, son zamanlarda yaşanan işçi ölümlerine ve iş güvenliğine dikkat çekmek amacıyla Şişli Harbiye’de bulunan SGK Beyoğlu Sosyal Güvenlik Merkezi’ne girerek eylem yaptı. Öğlen saatlerinde gerçekleştirilen eylemde binanın 1. ve 2. katlarına çıkan işçiler pencereden pankartlar açarak eylemlerini sürdürdü. "İnşaatta, madende, enerjide yeni Türkiye sermayesi öldürüyor", "İşten atılan işçiler geri alınsın" yazılı pankartlar sarkıttılar. "İş kazası değil bu bir cinayet", "Çalışırken ölmek istemiyoruz", "BEDAŞ’ta işçiler kazanacak" yazılı pankartlarla beraber çok sayıda işçi slogan attı. 

 

Eylem Sırasın Güvenliksiz İşçi Şaşırttı

 

Eylem devam ederken binanın 7'inci katında 2 işçinin camları sildiği görüldü. Ancak bu işçinin tam da iş güvenliği eyleminde hiçbir önlem olmadan çalışması dikkatleri çekerken işçiler bir süre sonra içeriye girdiler.

 

12 Kişi Gözaltına Alındı


1 saat kadar süren eylem sırasında olay yerine gelen sivil polis ve Çevik Kuvvet ekipleri güvenliği sağlamaya çalıştılar. İŞçilerle görüşen polisler işçilerin eylemlerini sürdürmek istemeleri üzerine kurum müdürü işçilerin pencerelerden indirilmelerin istedi. Sivil polislerin işçileri pencerelerden uzaklaştırması ve pankartların indirilmesi işçilerin tepkisini çekti. Daha sonra olay yerinde bulunan Enerji-Sen Genel Başkanı Ali Duman'ın da dahil olduğu 12 işçi Çevik Kuvvet ekipleri tarafından gözaltına alındı.

 

"Sorumlu Hükümet"

 

İşçilerin eylemine destek vermek için olay yerinde bulunan DİSK Genel Sekreteri Arzu Çerkezoğlu eylemle ilgili olarak şunları kaydetti: "Çalışmaya engel durum yaratmadan pankartlarını asarak dışarıya dönük taleplerini ifade ettiler. Onun dışında herhangi bir zarar verme vs. söz konusu değil. Tamamen yaşanan iş cinayetlerine dikkat çekmek için eylem yaptılar. Bu işin gerçek sorumlusu hükümettir. Hükümet politikalarıdır. Yıllardır sürdürülen devlet politikalarıdır. Şimdi her yerde işçiler ölüyor. Yoksa 2-3 tane iş güvenliği uzmanını ya da şirketin bir alt düzey yöneticisini gözaltına alıp onlara göstermelik cezalar keserek bu işin faturası kapatılamaz. Bu işin sorumlusu işçileri bu şekilde, insanlık dışı koşullarda çalıştıran işverenlerdir. Sermaye sahipleridir. Ve bütün bu sistemi çalışma rejimi olarak inşa eden ve bu konuda taşeronu yasaklamak başta olmak üzere hiçbir adım atmayan hükümettir. Devlet politikalarıdır."

Günün Diğer Haberleri